Nyitva lesznek a kormányablakok október 12-13-án

Írta:  8200 Veszprém október 03 2019 Betűméret Betűméret csökkentése Betűméret növelése

Az önkormányzati választások hétvégéjén rendkívüli nyitvatartással segítik a lejárt személyi azonosítók pótlását a Veszprém Megyei Kormányhivatal kormányablakai.

A választási törvény alapján 2019. október 13-ára kitűzött önkormányzati választásokon csak azok szavazhatnak, akik érvényes személyazonosításra alkalmas okmánnyal igazolni tudják magukat és bemutatják a lakcímkártyájukat.
Annak érdekében, hogy minél több választásra jogosult állampolgár élni tudjon szavazati jogával, a Veszprém Megyei Kormányhivatal járási hivatalainak kormányablakai a csatolt táblázatban foglalt helyszíneken rendkívüli nyitvatartással várják az ügyfeleket

október 12-én 8.00 órától 19.00 óráig, valamint
október 13-án 7.00 órától 19.00 óráig.

Az ügyeleti nyitvatartás alatt kizárólag az ideiglenes személyazonosító igazolvány kiállítására, a lakcímkártya pótlására, valamint az igényelt és elkészült okmányok átvételére van lehetőség. Egyéb ügyek intézése a szokásos nyitvatartási időben zajlik - közölte a Veszprém Megyei Kormányhivatal.


A 2019. október 12-13-án ügyeletet tartó kormányablakok listája

 

   

Szervezeti egység megnevezése

Címe

Ajkai Járási Hivatal / Kormányablak Osztály

8400 Ajka, Újélet u. 8.

Balatonalmádi Járási Hivatal / Kormányablak Osztály

8220 Balatonalmádi, Széchenyi sétány 1.

8184 Balatonfűzfő, Nike krt. 1.

Balatonfüredi Járási Hivatal / Kormányablak Osztály

8230 Balatonfüred, Felső köz 2.

Devecseri Járási Hivatal / Kormányablak Osztály

8460 Devecser, Petőfi tér 1.

Pápai Járási Hivatal / Kormányablak Osztály

8500 Pápa, Fő u. 12.

Sümegi Járási Hivatal / Kormányablak Osztály

8330 Sümeg, Kossuth L. u. 14-16.

Tapolcai Járási Hivatal / Kormányablak Osztály

8300 Tapolca, Hősök tere 15.

Várpalotai Járási Hivatal / Kormányablak Osztály

8100 Várpalota, Gárdonyi G. u. 39.

8181 Berhida, Veszprémi út 1-3.

Veszprémi Járási Hivatal / Kormányablak Főosztály

8200 Veszprém, Mindszenty J. u. 3-5.

8440 Herend, Kossuth L. u. 97.

Zirci Járási Hivatal Kormányablak Osztály

8420 Zirc, Március 15. tér 1.

 

 

Ezt már olvasta!?

Még egy hétig lehet kérni az szja-bevallás tervezetének postázását

A NAV idén 3,8 millió adózó számára külön kérés nélkül készítik el az szja-bevallási tervezetet.

Megújult a katasztrófavédelem vészhelyzeti applikációja

A könnyebb és egyszerűbb felhasználást tűzte ki célul a fejlesztés.

Az elmúlt hónapok munkájának köszönhetően a VÉSZ – veszélyhelyzeti értesítési szolgáltatás – immár több lehetőséggel és megújult külsővel áll a régi és az új felhasználók rendelkezésére.

A katasztrófavédelem 2013 novemberében indította útjára veszélyhelyzeti értesítési szolgáltatását, az applikáció üzemszerű tesztidőszaka 2014 januárjában fejeződött be, azóta élesben fut, és több mint 53 ezer felhasználó töltötte le - közölte a katasztrófavédelem. 

 

Az elmúlt hónapokban zajló fejlesztésnek köszönhetően egy a mai kor elvárásainak megfelelő, a korábbinál jóval több funkcióval rendelkező mobilalkalmazás született. Az előző applikációhoz képest komoly újítás, hogy a híreket frissíteni lehet, így az elhúzódó eseményekről készített tudósítások sokkal áttekinthetőbbé, könnyebben nyomon követhetővé válnak. Lehetőség lesz az egyes híreket másokkal megosztani, így azok a családtagok, barátok és ismerősök is értesülhetnek a fontosabb eseményekről, akik nem felhasználói a VÉSZ alkalmazásnak. Várhatóan elsősorban az újságírók munkáját könnyíti majd meg, hogy a tűzoltói beavatkozást igénylő eseményeket az eddiginél többféle kategóriába lehet sorolni. Szintén újdonság, hogy külön aloldalon jelennek meg a meteorológiai riasztásokról szóló hírek, így a felhasználó az alkalmazás többi részétől függetlenül eldöntheti, kíván-e értesülni a veszélyes időjárási jelenségekről. A katasztrófavédelem és a Terrorelhárítási Központ együttműködése alapján az alkalmazás révén a lakosság azonnal értesülhet a TEK hasznos közlendőiről, biztonságot érintő információkról, esetleges veszélyhelyzetekről. Mindemellett új külsőt is kapott, a szó szoros értelmében színesebb lett az applikáció, ami a látvány mellett a könnyebb eligazodást is segíti.

A megújult alkalmazás Androidon a 4.0 operációs rendszertől, iOS operációs rendszerű okostelefonokon pedig 9.0-tól, valamint táblagépeken érhető el július 10-től, ettől a naptól a korábbi verzióra már nem érkeznek új hírek.

Azokon a készülékeken, amelyeken már fut a VÉSZ korábbi változata, frissítés szükséges. A megújult alkalmazás VÉSZ néven található meg a Google Play, illetve az Apple Store áruházban, és díjmentesen tölthető le azon készülékekre is, amelyekre ezidáig még nem telepítették az applikáció korábbi verzióját. 

Hőségriasztást adott ki az országos tisztifőorvos

A nagy hőség még az egészséges emberek szervezete számára is extrém igénybevételt jelent.

A munkaerőhiány hajtja a béremelkedést

A KSH adatai szerint februárban a bruttó és a nettó átlagkereset 12,1 százalékkal volt magasabb, mint egy évvel korábban.

Építkezésről lopott

A Veszprémi Rendőrkapitányság lopás miatt indított büntetőeljárást egy 25 éves helyi férfival szemben.

Bakony Média névjegykártya