A házasság nem harc

Írta:  8200 Veszprém február 13 2016 Betűméret Betűméret csökkentése Betűméret növelése

Több mint harminc évi házassággal a hátuk mögött vallott a párkapcsolatukról dr. Kiszelyné Czibik Tünde, a Cholnoky Mozgásművészeti Stúdió művészeti vezetője és férje.

Mindennek a kulcsa a szenvedély, ami elengedhetetlen az élet minden területén, legyen az párkapcsolat, vagy éppen munka - hangoztatta a művészeti vezető a Házasság hete alkalmából tartott beszélgetésen a napokban. A Veszprém Televízió eseményén Kiszely Péter ezt kiegészítve azt mondta, az évek múlásával az emberben kialakulnak a szokások, amik végül az életet irányítják.

A szerelmük története még az egri középiskolában kezdődött, számos közös érdeklődési pontjuk akadt, így egyre több időt töltöttek együtt. “Szép lassan kerültünk egymáshoz, ahogy megismertük másik személyiségét” - emlékezett vissza Tünde. “A gimnázium vége felé több lett mint barátság, lassan szerelemmé alakult” - tette hozzá Péter. Ezt követően sok évet külön töltöttek, de a szerelem legyőzte a távolságot és végül 1985-ben kerültek Veszprémbe.

Az együtt töltött több évtized alatt harmonikus párrá váltak. “Nagyon egyszerű, rá kell jönni arra, hogy a házasság nem harc. A legtöbbször azt látom magam körül, hogy a párok egymás fölé akarnak kerülni, pedig elengedhetetlen a kiegyensúlyozottság” - adta meg a receptet Tünde, kiegészítve, fontos az őszinteség. “Szeretettben élünk, odafigyelünk egymásra, támogatjuk a másik munkáját, ezt a mindenki látja körülöttünk” - jegyezte meg hozzá Péter, aki szerint ha az ember belső békéje rendben van, az a családban is megmutatkozik.

Persze mindez nem elég, az is szükséges, hogy mind a két fél személyiségében és anyagilag is független legyen, mert ha egymásra támaszkodnak a párok, abból nem születik jó. Elengedhetetlen még a rajongás, mindent meg kell tenni a másikért, ami később egyre inkább tudatossá válik.
 

Ezt már olvasta!?

Budapest újra pályázni fog az olimpiára

A tervezett sportberuházásokat megvalósítják és Budapest újra pályázni fog olimpiarendezésre.

Stabil a tankerület működése

Tevékenységük bemutatására hívott össze háttérbeszélgetést a Veszprémi Tankerületi Központ kedden, ahol az elmúlt közel egy évet értékelték.

Rendkívül kedvezőek a magyar gazdaság kilátásai

Idén és jövőre is 3 százalék fölött lehet a GDP bővülése.

Több millió forint értékben kapott eszközöket az Országos Mentőszolgálat

Tizenhárom mentőállomás jutott több mint 4,5 millió forint értékű eszköztámogatáshoz a K&H gyógyvarázsprogramja keretében.

Nem szabad spórolni a gázkészülékek üzembe helyezésekor

Ezzel a szén-monoxid-mérgezés okozta tragédiákat előzhetjük meg.

Na-Bed