Közelebb hozzák egymáshoz a termelőt és a vásárlót

Írta:  8200 Veszprém október 30 2019 Betűméret Betűméret csökkentése Betűméret növelése

Hatodik alkalommal tárja ki kapuit a Bakony Expo november 8. és 10. között a Veszprém Arénába.

Az eseményt beharangozó sajtótájékoztatón Porga Gyula polgármester a kezdetekre visszaemlékezve azt mondta, volt egy elképzelés a rendezvénnyel kapcsolatban, az elmúlt hat év pedig bebizonyította, hogy a legmerészebb vágyaikat is felülmúlta az esemény. - Az alapküldetés az volt, hogy a termelőt és a vásárlót közelebb hozzuk egymáshoz, illetve társadalmi esemény, találkozási pont legyen az expo gazdag családi programmal - húzta alá. A siker számokban is kimutatható. Az első évben közel ötezren látogattak ki a programokra, tavaly pedig már az érdeklődők száma meghaladta a 16 ezret.

Sövényházi Balázs, a szervező Agrárgazdasági Kamara Veszprém megyei szervezetének elnöke elárulta, az idei évben a hal lesz a középpontban, ahogy eddig minden évben főszerephez jutott egy-egy Bakonyra jellemző alapanyag.

Elhangzott, a Veszprém Aréna küzdőterén 122 őstermelő kap helyet, továbbá húsz szakmai és civil szervezet is jelen lesz a Bakony Expón. A termelők többsége Veszprém megyéből érkezik. A látogatók többek között tejtermékek, húskészítmények, édességek, olajok, lekvárok, szörpök, borok, pálinkák és számos egyedi kézműves termék közül választhatnak a három nap alatt.

A gazdag programot garantálja egyebek mellett a pecakunyhó élőhal bemutatója, népi játékok, ügyességi versenyek, mesterségek bemutatója, állatsimogató, illetve számos színpadi produkció.

A belépőjegyek árai nem változtak az elmúlt évhez képest, a felnőtt napijegy 600 Ft lesz, 14 év alatt pedig ingyenesen látogatható az esemény pénteken 14 és 19, szombaton 9 és 19, vasárnap pedig 9 és 18 óra között.

 

 


 

Ezt már olvasta!?

Földúton próbálta kikerülni a KRESZ szabályait

Semmi sem volt szabályos a földúton közlekedő férfinél. 

Mozdony égett Balatonkenesén

Egy menetrend szerinti személyszállító vonat mozdonya gyulladt ki csütörtök délelőtt Balatonkenesén.

Véget ért a XXXI. nyári olimpia

A magyarok nyolc arany-, három ezüst- és négy bronzéremmel a 12. helyen zártak.

A jövő héten visszatér a nyár

Mintegy 7°C-kal marad el a vasárnapi maximum az ilyenkor szokásostól. 

Innen dolgozhat az operatív törzs

Ünnepélyes keretek között adták át a Veszprém Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság új törzstantermét.

Bakony Média névjegykártya