Emléktáblát avattak Fotó: katasztrófavédelem

Emléktáblát avattak

Írta:  katasztrófavédelem október 31 2019 Betűméret Betűméret csökkentése Betűméret növelése

"Az a legárvább, akinek halottai sincsenek." Ezzel a gondolattal avatta fel október harmincegyedikén a veszprémi laktanya előterében az elhunyt bajtársak emlékére kialakított emlékhelyet Csillag István tűzoltó alezredes, igazgatóhelyettes.

„Ha dúl a bősz elem, e hármast ne feledd: Erős kar, bátor szív, testvéri szeretet! Jutalmad ez legyen: betöltéd tisztedet!” - hirdeti a felirat az elhunyt tűzoltó bajtársak emléktábláján. A ma felavatott emlékhelyet mindazokért az elhunyt tűzoltó bajtársakért, katasztrófavédelmi szakemberekért állították, akikért a még aktív állomány tagjai minden évben barátsággal, tisztelettel megemlékezve mécsest gyújtanak.

A most kialakított kegyeleti helyen Horák Attila által adományozott tűzcsap, egy örökmécses és Boros József, korábbi tűzoltó által mívesen faragott emléktábla együttesen jelzi az emlékezés helyét, melyet az igazgatóhelyettes babérkoszorúval avatott fel, és amelynek kivitelezésében maguk a tűzoltók is részt vettek.

Az állománytagok a kegyelet napján néma fejhajtással emlékeztek meg a bajtársak táblája előtt valamennyi elhunyt, korábbi kollégájukról.

Ezt már olvasta!?

Veszprém megyei városok választási eredményei

A vasárnapi európai parlamenti (EP-) választáson, a Nemzeti Választási Iroda (NVI) előzetes adatai szerint, a szavazatok 99,9 százalékának összeszámlálása után Veszprém megye városaiban az alábbi eredmények születtek.

Így használja ki szabadságát

2016-ban összesen hat hosszú hétvégénk lesz. Az éves szabadságot jól kihasználva pedig 6 nappal akár 18-at is nyerhetünk. 

Új szórakoztató műfaj Veszprémben

Bárszínházzal várja közönségét a Hangvilla kávézója és a Pannon Várszínház.

Jóvátételi munka a temetőben

A Veszprém Megyei Büntetés-végrehajtási Intézet jóvátételi programja keretében 6 nap alatt 6 fogvatartott dolgozott felügyelet mellett Veszprémben, a Szél utcai temetőben.

Méltó körülmények között öltözhetnek

27 év után 83 millió forintból újultak meg a Vetési sportcsarnok öltözői.

Na-Bed