Emléktáblát avattak Fotó: katasztrófavédelem

Emléktáblát avattak

Írta:  katasztrófavédelem október 31 2019 Betűméret Betűméret csökkentése Betűméret növelése

"Az a legárvább, akinek halottai sincsenek." Ezzel a gondolattal avatta fel október harmincegyedikén a veszprémi laktanya előterében az elhunyt bajtársak emlékére kialakított emlékhelyet Csillag István tűzoltó alezredes, igazgatóhelyettes.

„Ha dúl a bősz elem, e hármast ne feledd: Erős kar, bátor szív, testvéri szeretet! Jutalmad ez legyen: betöltéd tisztedet!” - hirdeti a felirat az elhunyt tűzoltó bajtársak emléktábláján. A ma felavatott emlékhelyet mindazokért az elhunyt tűzoltó bajtársakért, katasztrófavédelmi szakemberekért állították, akikért a még aktív állomány tagjai minden évben barátsággal, tisztelettel megemlékezve mécsest gyújtanak.

A most kialakított kegyeleti helyen Horák Attila által adományozott tűzcsap, egy örökmécses és Boros József, korábbi tűzoltó által mívesen faragott emléktábla együttesen jelzi az emlékezés helyét, melyet az igazgatóhelyettes babérkoszorúval avatott fel, és amelynek kivitelezésében maguk a tűzoltók is részt vettek.

Az állománytagok a kegyelet napján néma fejhajtással emlékeztek meg a bajtársak táblája előtt valamennyi elhunyt, korábbi kollégájukról.

Ezt már olvasta!?

Másfél kilométeres aszteroida tart a Föld felé

Szokatlanul közel jön, de elvileg nem lehet belőle baj, az 1,4 kilométeres égitest elhúz mellettünk.

Szünetel a gázszolgáltatás

Az E.ON Közép-dunántúli Gázhálózati Zrt. értesíti ügyfeleit, hogy a tervezett karbantartási munkálatok miatt az alábbi településeken szünetelteti a gázelosztást jövő pénteken.

A családok költségvetése lesz a 2020-as évi büdzsé

A jövő évi költségvetés a családok költségvetése lesz - mondta Varga Mihály pénzügyminiszter a Fidelitas szabadegyetemén tartott előadásában pénteken Parádon.

Hiába az enyhe idő, kell a téli gumi

Bár enyhe a tél, de éjjel azért még van, ahol megmutatja magát a hideg és a fagy, ami főleg az autósoknak veszélyes.

Újraindult a vonatforgalom a Déli pályaudvaron

befejeződött a pályaudvar karbantartása, a felújított berendezések üzempróbája.

Bakony Média névjegykártya