A tavalyi évben közel ezer pályamű érkezett A tavalyi évben közel ezer pályamű érkezett

Várják az általános iskolások rajzait

Írta:  8200 Veszprém november 07 2019 Betűméret Betűméret csökkentése Betűméret növelése

Idés is meghirdették az általános iskolásoknak szóló "Legyen mindenkinek szép karácsonya" című rajzpályázatot. A pályaművek idős emberekhez jutnak el az ünnepek előtt.

Általános iskolásoknak hirdetett rajzpályázatot Ovádi Péter, a térség országgyűlési képviselője, valamint a Lélektér Alapítvány és a Veszprémi Egyesített Szociális Intézmény "Legyen mindenkinek szép karácsonya" címmel. A fiatalok által beküldött pályaműveket egyedülálló idős emberekhez juttatják el az ünnepek előtt.

Veszprémbe és az 1-es számú választási körzetbe összesen 27 általános iskolába jutott  el a felhívás - közölte csütörtöki sajtótájékoztatóján Ovádi Péter. Mint mondta, ezzel a felhívással rajzpályázatra invitálják a gyermekeket, az elkészült rajzokkal pedig - a tavalyi évhez hasonlóan - egy-egy idős, egyedülálló felnőttnek kedveskednek. Hozzátette, az elmúlt évben közel ezer pályamű érkezett.

Takáts Emese, a Lélektér Alapítvány elnöke arról beszélt, bízik benne, hogy sikerül túlszárnyalni a tavalyi érdeklődést. Véleménye szerint fontos, hogy minél fiatalabb korban megismerkedjenek a gyermekek a társadalmi felelősségvállalással, amihez ez az akció is hozzájárul.

Ezernél is több ajándékcsomagot osztunk ki az ünnepek előtt - árulta el Győri Piroska, az Egyesített Szociális Intézmény vezetője. Ezeket a csomagokat gazdagítják majd az elkészült rajzok, amik végül olyan ellátottakhoz jutnak el, akik szociális étkezőik, házi segítségnyújtottaik, a jelzőrendszeres házi segítségnyújtást veszik igénybe, vagy bentlakásos otthonokban élnek."Óriási értéke van ezeknek az egyedileg készített rajzoknak" - tette hozzá.

Elhangzott, az általános iskolák már megkapták a felhívást, november 28-ig várják a pályázatokat, amelyek bármilyen technikával készülhetnek. Ezt követően egy háromtagú zsűri értékeli a rajzokat, az ünnepélyes díjátadó december 16-án lesz a Veszprémi Petőfi Színházban.

Egyéni és intézményi szinten is díjakat osztanak ki, illetve minden résztvevő oklevélben részesül. Ovádi Péter szerint azonban a legnagyobb ajándék az, hogy ezekkel az alkotásokkal valakinek örömet tudnak okozni.

 

 

 


  

Ezt már olvasta!?

Baleset Csopak határában

Összeütközött három személyautó szombat kora délután Veszprém megyében, a 73-as főúton, Csopak határában.

Hétfőre elfogynak a Föld éves erőforrásai

Az idén július 29-ére esik a túlfogyasztás világnapja: a Global Footprint Network adatai szerint a Föld lakossága hétfőre használja el a bolygó egyéves erőforrásait.

Sencor mobilklímákat hívtak vissza a piacról

A FAST Hungary Kft. visszahívta a piacról a Sencor SAC MT1221CH, illetve a SAC MT1222CH mobilklíma termékeket.

Ókori szövegek értelmezése a magyar érettségi első részében

 Megkezdődtek a magyar írásbeli érettségik országszerte a középiskolákban hétfő reggel.

Radioaktív anyagot szállító gépjármű balesetezett

Regionális gyakorlatot tartott a katasztrófavédelem.

Na-Bed