A tavalyi évben közel ezer pályamű érkezett A tavalyi évben közel ezer pályamű érkezett

Várják az általános iskolások rajzait

Írta:  8200 Veszprém november 07 2019 Betűméret Betűméret csökkentése Betűméret növelése

Idés is meghirdették az általános iskolásoknak szóló "Legyen mindenkinek szép karácsonya" című rajzpályázatot. A pályaművek idős emberekhez jutnak el az ünnepek előtt.

Általános iskolásoknak hirdetett rajzpályázatot Ovádi Péter, a térség országgyűlési képviselője, valamint a Lélektér Alapítvány és a Veszprémi Egyesített Szociális Intézmény "Legyen mindenkinek szép karácsonya" címmel. A fiatalok által beküldött pályaműveket egyedülálló idős emberekhez juttatják el az ünnepek előtt.

Veszprémbe és az 1-es számú választási körzetbe összesen 27 általános iskolába jutott  el a felhívás - közölte csütörtöki sajtótájékoztatóján Ovádi Péter. Mint mondta, ezzel a felhívással rajzpályázatra invitálják a gyermekeket, az elkészült rajzokkal pedig - a tavalyi évhez hasonlóan - egy-egy idős, egyedülálló felnőttnek kedveskednek. Hozzátette, az elmúlt évben közel ezer pályamű érkezett.

Takáts Emese, a Lélektér Alapítvány elnöke arról beszélt, bízik benne, hogy sikerül túlszárnyalni a tavalyi érdeklődést. Véleménye szerint fontos, hogy minél fiatalabb korban megismerkedjenek a gyermekek a társadalmi felelősségvállalással, amihez ez az akció is hozzájárul.

Ezernél is több ajándékcsomagot osztunk ki az ünnepek előtt - árulta el Győri Piroska, az Egyesített Szociális Intézmény vezetője. Ezeket a csomagokat gazdagítják majd az elkészült rajzok, amik végül olyan ellátottakhoz jutnak el, akik szociális étkezőik, házi segítségnyújtottaik, a jelzőrendszeres házi segítségnyújtást veszik igénybe, vagy bentlakásos otthonokban élnek."Óriási értéke van ezeknek az egyedileg készített rajzoknak" - tette hozzá.

Elhangzott, az általános iskolák már megkapták a felhívást, november 28-ig várják a pályázatokat, amelyek bármilyen technikával készülhetnek. Ezt követően egy háromtagú zsűri értékeli a rajzokat, az ünnepélyes díjátadó december 16-án lesz a Veszprémi Petőfi Színházban.

Egyéni és intézményi szinten is díjakat osztanak ki, illetve minden résztvevő oklevélben részesül. Ovádi Péter szerint azonban a legnagyobb ajándék az, hogy ezekkel az alkotásokkal valakinek örömet tudnak okozni.

 

 

 


  

Ezt már olvasta!?

Kampány indul a nyári véradás népszerűsítésére

A zökkenőmentes nyári vérellátás biztosítása érdekében véradási kampányt indít a Magyar Vöröskereszt és az Országos Vérellátó Szolgálat (OVSZ).

Átadták a 8-as főút várpalotát elkerülő szakaszát

Az új útszakasz létrejöttével a város újraegyesítése történt meg.

Második esélyt kapott az autós

Néhány centin múlott annak az autósnak az élete, aki figyelmen kívül hagyott egy stop táblát Veszprém határában. Videó is készült. 

Több napon keresztül nem lesz melegvíz a lakótelepen

A jövp héten macerásabb lesz a mosogatás és a fürdés a Haszkovón. Pénteken a teljes táhőszolgáltatási területen nem lesz melegvíz. 

Ezekről döntöttek a márciusi közgyűlésen

Megvásárolja a város Szilágyi László festőművész lakását kulturális célokra - többek között erről is szó volt Veszprém Megyei Jogú Város legutóbbi közgyűlésén. 

Bakony Média névjegykártya