Konzultációt tartottak Veszprémben a társasházak tűzvédelme érdekében Fotó: Csondor Henrietta tű. hadnagy

Konzultációt tartottak Veszprémben a társasházak tűzvédelme érdekében

Írta:  8200 Veszprém november 12 2019 Betűméret Betűméret csökkentése Betűméret növelése

31 ellenőrzést végzett a Veszprémi Katasztrófavédelmi Kirendeltség eddig ebben az évben a társasházakban, összesen 45 tűzvédelmi hiányosságot tártak fel.

A Társasházak napja programsorozat részeként november hetedikén várták a Veszprémi Katasztrófavédelmi Kirendeltség hatósági szakemberei az illetékességi területükhöz tartozó társasházak közös képviselőit, és a lakásfenntartó szövetkezetek munkatársait tűzvédelemmel kapcsolatos konzultációra. A rendezvényen szó esett az Országos Tűzvédelmi Szabályzat változásairól is.

A programon Rauch József tűzoltó alezredes, a Veszprémi Katasztrófavédelmi Kirendeltség kirendeltségvezetője köszöntötte a nagy számban megjelent közös képviselőket, majd Miklós Balázs tűzoltó százados, a kirendeltség Hatósági Osztályának kiemelt főelőadója ismertette az idei évben általuk végrehajtott, társasházakat érintő ellenőrzések tapasztalatait.

Elmondta, hogy harmincegy ellenőrzést végzett a veszprémi kirendeltség eddig ebben az évben a társasházakban, és e tevékenységük során összesen negyvenöt tűzvédelmi hiányosságot tártak fel. A főelőadó kitért a leggyakoribb tűzvédelmi hibákra, valamint arra is, hogy az új tűzvédelmi szabályok milyen változásokat hoznak majd a jövőben. A társasházak képviselőinek kérdései a pályázatokban megvalósuló utólagos hőszigetelésekre, az azzal kapcsolatos elvárásokra irányultak, és a napelemek felszerelésével összefüggő tűzvédelmi elvárásokról is érdeklődtek.

A rendezvényen elhangzott, hogy a kirendeltségek hatósági osztályainak munkatársai nemcsak e három napon, hanem egész évben fogadják ügyfélszolgálati időben a társasházak képviselőit, és megválaszolják a felmerülő kérdéseket.

 

Ezt már olvasta!?

Esővel kezdődik a hétvége

A szombati nap első fele esősnek ígérkezik. Vasárnap is sok lesz felettünk a felhő, de cspadék már nem valószínű.

Közlekedésbiztonság az első osztályban

A balestek megelőzése érdekében a rendőrök a legfontosabb közlekedési szabályokkal ismertették meg első osztályosokkal.

Állatkínzás miatt kell felelnie

A veszprémi nyomozók állatkínzás miatt gyanúsítottként kihallgattak egy 71 éves eplényi férfit.

9 ezer forintnyi rezsiutalványt kapnak a nyugdíjasok

Minden várakozásnál jobban teljesít a magyar gazdaság, amiből az idősebb korosztálynak is részesednie kell.

A hulladék útjával ismerkedhetnek meg az iskolások

Az első vendégek már ki is próbálták a "VKSZ" Zrt és a "VHK" Nonprofit Kft. által kialakított oktatótermet.

Bakony Média névjegykártya