Konzultációt tartottak Veszprémben a társasházak tűzvédelme érdekében Fotó: Csondor Henrietta tű. hadnagy

Konzultációt tartottak Veszprémben a társasházak tűzvédelme érdekében

Írta:  8200 Veszprém november 12 2019 Betűméret Betűméret csökkentése Betűméret növelése

31 ellenőrzést végzett a Veszprémi Katasztrófavédelmi Kirendeltség eddig ebben az évben a társasházakban, összesen 45 tűzvédelmi hiányosságot tártak fel.

A Társasházak napja programsorozat részeként november hetedikén várták a Veszprémi Katasztrófavédelmi Kirendeltség hatósági szakemberei az illetékességi területükhöz tartozó társasházak közös képviselőit, és a lakásfenntartó szövetkezetek munkatársait tűzvédelemmel kapcsolatos konzultációra. A rendezvényen szó esett az Országos Tűzvédelmi Szabályzat változásairól is.

A programon Rauch József tűzoltó alezredes, a Veszprémi Katasztrófavédelmi Kirendeltség kirendeltségvezetője köszöntötte a nagy számban megjelent közös képviselőket, majd Miklós Balázs tűzoltó százados, a kirendeltség Hatósági Osztályának kiemelt főelőadója ismertette az idei évben általuk végrehajtott, társasházakat érintő ellenőrzések tapasztalatait.

Elmondta, hogy harmincegy ellenőrzést végzett a veszprémi kirendeltség eddig ebben az évben a társasházakban, és e tevékenységük során összesen negyvenöt tűzvédelmi hiányosságot tártak fel. A főelőadó kitért a leggyakoribb tűzvédelmi hibákra, valamint arra is, hogy az új tűzvédelmi szabályok milyen változásokat hoznak majd a jövőben. A társasházak képviselőinek kérdései a pályázatokban megvalósuló utólagos hőszigetelésekre, az azzal kapcsolatos elvárásokra irányultak, és a napelemek felszerelésével összefüggő tűzvédelmi elvárásokról is érdeklődtek.

A rendezvényen elhangzott, hogy a kirendeltségek hatósági osztályainak munkatársai nemcsak e három napon, hanem egész évben fogadják ügyfélszolgálati időben a társasházak képviselőit, és megválaszolják a felmerülő kérdéseket.

 

Ezt már olvasta!?

Ebenezer Scrooge története ma is aktuális

Végéhez közeledik a Charles Dickens Karácsonyi ének című klasszikus kisregényéből írt musical, az Isten pénze próbafolyamata a Veszprémi Petőfi Színházban.

Már csak év végéig lehet fizetni a régi 10 000 forintos bankjegyekkel

Már csak 2019. december 31-ig lehet a készpénzes vásárlásoknál a régi 10 000 forintos bankjegyekkel fizetni, mert december végén a Magyar Nemzeti Bank (MNB) bevonja azokat a forgalomból - közölte a jegybank kedden a honlapján.

1,3 millió oltóanyag áll a legveszélyeztetettebbek rendelkezésére

A vakcina nem tartalmaz élő vírust, ezért nem okoz megbetegedést.

Így hangolódjon az idei Utcazene Fesztiválra

Megosztottak velünk a szerzvezők 25 fülbemászó dalt, ami segít átvészelni a fesztiválig hátralévő három hetet. 

A gázolaj ára nem változik.

Na-Bed