Hegedűs Barbara alpolgármester Hegedűs Barbara alpolgármester

Közel 1,5 milliárd forintra pályázik a város

Írta:  8200 Veszprém november 17 2019 Betűméret Betűméret csökkentése Betűméret növelése

Az önkormányzati bizottsági ülések legfontosabb témáiról tartott tájékoztatót Hegedűs Barbara alpolgármester a napokban.

Az üléseken többek között szó volt egy 50 ezer főnél nagyobb városokat célzó uniós pályázatról, amin belül a levegő minőség témakörében indul Veszprém. Az alpolgármester emlékeztett, az Európa Kulturális Fővárosa cím kapcsán megnövekedett autóforgalomra számíthatunk a jövőben, ezt ellensúlyozva az elektromos közlekedés népszerűsítését célozták meg elektromos töltőállomások kiépítésével, eszközbeszerzéssel a helyi vendéglátóhelyekkel, intézményekkel együttműködve. A végső cél, hogy csökkenjen a városban közlekedő autók száma. Elhangzott, a pályázathoz 20 százalék önerő szükséges, a tervek szerint 4-4,5 millió euróra pályázik a város.

Ahhoz, hogy Veszprém gazdasága versenyképes legyen, a vállalkozásoknak is fejlődniük kell, illetve szakképzett munkaerő szükséges - húzta alá Hegedűs Barbara. Mint mondta, a Modern Városok Program keretében több támogatás is érkezik a városba, amivel a veszprémi fiatalok munkavállalását segítik elő, többek között gyakorlati képézési helyek kialakításával. Ilyen valósul meg a Jendrassik iskolában, valamint a Házgyári úton létrejövő szakipar ágazati képzőközpont létrehozásával. Ez utóbbi helyszínnek önkormányzati tulajdonban kell kerülnie, ezért területet vásárolnak a VKSZ Zrt-től 150 millió forint értékben.

Veszprém Megyei Jogú Város önkormányzatának következő közgyűlését november 21-én tartják, ekkor tárgyalják meg az említett témaköröket is.  

Ezt már olvasta!?

Több mint 110 ezer néző az évadban

Eddig 314 előadást valósítottak meg, amelyeket összesen több mint 110 ezer néző látott, de a nyári programok még hátra vannak. 

Veszprém is megjelenik regényeiben

Szélesi Sándor (Anthony Sheenard) író, forgatókönyvíró, szerkesztő volt a vendége kedden este az Utas és holdvilág antikváriumnak.

Itt a lista, ezeken a területeken ellenőriz a NAV a következő napokban megyénkben

A számla- és nyugtaadást, az alkalmazottak szabályos foglalkoztatását, az online pénztárgéppel kapcsolatos kötelezettségeket és az áruk eredetét vizsgálják.

Sok munkát adott a tűzoltóknak a keddi esőzés

Megyeszerte 15 esetben kellett beavatkozni a tűzoltó egységeknek a keddi esőzés és az azt kísérő szél miatt. Az országban 265 helyszínre kellett kivonulniuk.

Eltűnés miatt keresik Jank János Ferencet

A veszprémi rendőrök az állampolgárok segítségét kérik.

Na-Bed