Megható pillanatok a jótékonysági esten

Írta:  Veszprémi Petőfi Színház november 17 2019 Betűméret Betűméret csökkentése Betűméret növelése

210 ezer forint gyűlt össze a Kelemen család jótékonysági koncertjén pénteken este a Veszprémi Petőfi Színházban.

Viki és Vanessza 4, illetve 5 évesek, akiket a nagymama az árvaházba kerülést megelőzve vett magához és neveli őket saját, 13 éves gyermekével, Irénnel közösen a kis omladozó gecsei házban.

A család segítői nem tétlenkedtek sokáig, találtak egy házat Vaszaron, amely új otthont biztosítana a nagymamának és a három kiskorú gyermeknek. Már az előszerződést is megkötötték, de addig nem költözhetnek, amíg nem fizetik ki a 3,5 millió forintos vételárat. Ennyi kell ahhoz, hogy egy biztonságos, igazi otthonba költözhessenek - értesült róla a közelmúltban a Veszprémi Petőfi Színház és az ügy mellé állt. 

Időközben sikerült elérni, hogy az önkéntes alapon felújított vaszari házba beköltözhessen a család, ezzel biztonságos fedelet adva a fejük fölé, de a ház vételárát így is elő kell teremteniük. Ezt támogatva a Balatonfüred Város Koncert Fúvószenekara kezdeményezésére a Veszprémi Petőfi Színházban jótékonysági estet tartott pénteken este.

Ahogy a család bemutatkozó filméből kiderült, a gyermekek legjobban egy kádnak, egy fürdőszobának örülnének, illetve egy saját szobának, amelyben szívesen játszanának egy babakonyhával. Ez utóbbi kívánságuk az est folyamán valóra vált, hiszen óriási babajátékokat kaptak a Veszprémi Petőfi Színháztól, a további kívánságokhoz pedig közelebb kerültek a felajánlott 210 ezer forint segítségével.

A szervezők ezúton is köszönik valamennyi közreműködő és felajánló támogatását.

Ezt már olvasta!?

Szórólapot adnak a kamionosoknak

Az előzési tilalomra és a követési távolság betartására figyelmeztetik őket. 

Szűrés, szűrés, szűrés

Séta a nők egészségéért, összefogás az emlőrák ellen címmel tartott figyelemfelhívó programot a veszprémi Fagyöngy Egyesület szombaton.

Demográfiai okai is vannak a munkaerőhiánynak

Ma már elsősorban a munkaadók keresnek, a jól képzett szakemberek pedig válogathatnak a felkínált munkalehetőségek közül.

Középiskolásoknak tartottak előadást a biztonságos közlekedésről

A biztonságos közlekedésről tartott előadást egy veszprémi középiskolában a helyi rendőrkapitányság baleseti helyszínelője.

Dózsavárosi fejlesztések

Iskolai sportpálya felújítás, út- és járdaépítés - az idei évre tervezett városrészi fejlesztésekről is szó volt a Dózsavárosi Tanács ülésén.

Na-Bed