Hulladékból művészet

Írta:  8200 Veszprém november 19 2019 Betűméret Betűméret csökkentése Betűméret növelése

Az Európai hulladékcsökkentési héthez kapcsolódva nyílt kiállítás a városháza aulájában hétfőn.

Hegedűs Barbara köszöntötte a megjelenteket. - Napjaink egyik legégetőbb problémája a környezetvédelem kérdésköre. Fontos, hogy minél nagyobb figyelmet fordítsunk a fenntarthatóság szempontjaira, arra, hogy milyen Földet hagyunk a következő generációra - vélekedett.

Dr. Temesvári Balázs, a „VKSZ“ Veszprémi Közüzemi Szolgáltató Zrt. vezérigazgatója a megnyitó kapcsán azt mondta, Európában és a világban az ökológia fenntartása a mindennapok tészévé vált. "Fontos, hogy a művészek miként adják át a gondolataikat ebben a témában" - húzta alá. Mint mondta, a művészek a hulladéknak nevezett termékeket újraértelmezik, új gondolatokkal látják el.

Kiállítók: B. Hegedűs Piros, Zámbó Attila, Baumann Béla, P. Kovács Péter, Debreczeny Zoltán.

A kiállítás december 1-ig tekinthető meg.  

Az eseménysorozathoz kapcsolódó további programok ITT érhetők el. 

Ezt már olvasta!?

Fegyvernek látszó tárggyal fenyegetőzött

A Terrorelhárítási Központot is értesítették, de intézkedésükre nem volt szükség. 

Szűrés, szűrés, szűrés

Séta a nők egészségéért, összefogás az emlőrák ellen címmel tartott figyelemfelhívó programot a veszprémi Fagyöngy Egyesület szombaton.

Jótékonysági előadás

A Petőfi Színház és Veszprém város önkormányzata jótékonysági estet szervez, melynek bevételét az olaszországi busztragédia túlélőinek és az áldozatok családjaina ajánlja fel.

Ittasan döntötte ki a táblát

Folytatta a kanyart, de ott már csak a tábla volt.

Orrszarvú hölggyel bővült az állatkert

Az Európai Állatkertek és Akváriumok Szövetségének szélesszájú orrszarvú fajkoordinátora javaslatára ismét újabb taggal bővült a Veszprémi Állatkert népszerű orrszarvú csapata.

Na-Bed