Gazdagodik az adventi programkínálat Veszpémben Fotó: Facebook/Porga Gyula

Gazdagodik az adventi programkínálat Veszpémben

Írta:  8200 Veszprém november 24 2019 Betűméret Betűméret csökkentése Betűméret növelése

Advent a várban címmel új ünnepi programsorozat valósul meg Veszprémben.

Az advent jelentése: várakozás. Állítsuk vissza az advent igazi lényegét, ami élmény fiatalnak és idősebbnek egyaránt - hangoztatta az eseménnyel kapcsolatban Nagy Károly apátkanonok a napokban tartott sajtótájékoztatón. Mint mondta, manapság a piac átveszi az irányítást és elfelejtjük, miről is szól ez az ünnepi időszak valójában.

Elhangzott, világi és egyházi programok, karácsonyfa-díszítés, énekkarok, népi együttesen fellépése gazdagítja a négy adventi hétvégét.

Porga Gyula polgármester aláhúzta, minőségben egy más adventi programmal készül a város. A várban zajló eseményekhez csatlakozik az Óváros téren kialakított jégpálya is.

Markovszky György, a Veszprém Megyei Keresledelmi és Iparkamara elnöke véleménye szerint a város történelmi múltja alapján lemaradt az adventi programkínálattal. "Nem az a kérdés, hogy lehet olcsó árut kínálni, hanem hogy hogyan lehet élményt adni" - hangsúlyozta.

Sövényházi Balázs, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara Veszprém megyei szervezetének elnöke elmondta, az adventi hétvégéken 14 faházban összesen 28 kézműves kínálja majd a portékáit. Többe között sütemények, bejglik, szörpök, kekszek, füstölt áruk, pálinka, ékszer, gyergya szerepel a kínálatban. Családi programként kézműves foglalkozások, állatsimogató és élő betlehem várja az érdeklődőket. "Minden hétvégén lesz valami újdonság" - vetítette előre.

Szombatonként 13-20 óra, vasárnap 10-18 óra között lesz nyitva az adventi vásár a várban.  

A teljes ünnepi programkínálat itt elérhető. 

Ezt már olvasta!?

Vita után autókat rongált

A veszprémi férfi gyakorlatilag magára hívta ki a rendőröket. Garázdaság miatt kell felelnie. 

Olvasószemüveget lopott az idős férfi

Lopás vétség miatt indult eljárás egy 76 éves férfi ellen.

Roma Ki mit tud? Veszprémben

Harmadik alkalommal szervezett roma fiataloknak tehetségkutató versenyt a megyei rendőr-főkapitányság.

Emelkedik a benzin ára pénteken

A Mol emeli 2 forinttal a benzin nagykereskedelmi árát pénteken, a gázolajé nem változik - értesült az MTI szerdán piaci forrásból.

Egy ismeretlen telefonáló elrejtett robbanókészüléket jelzett számos helyszínen.

Bakony Média névjegykártya