Gazdagodik az adventi programkínálat Veszpémben Fotó: Facebook/Porga Gyula

Gazdagodik az adventi programkínálat Veszpémben

Írta:  8200 Veszprém november 24 2019 Betűméret Betűméret csökkentése Betűméret növelése

Advent a várban címmel új ünnepi programsorozat valósul meg Veszprémben.

Az advent jelentése: várakozás. Állítsuk vissza az advent igazi lényegét, ami élmény fiatalnak és idősebbnek egyaránt - hangoztatta az eseménnyel kapcsolatban Nagy Károly apátkanonok a napokban tartott sajtótájékoztatón. Mint mondta, manapság a piac átveszi az irányítást és elfelejtjük, miről is szól ez az ünnepi időszak valójában.

Elhangzott, világi és egyházi programok, karácsonyfa-díszítés, énekkarok, népi együttesen fellépése gazdagítja a négy adventi hétvégét.

Porga Gyula polgármester aláhúzta, minőségben egy más adventi programmal készül a város. A várban zajló eseményekhez csatlakozik az Óváros téren kialakított jégpálya is.

Markovszky György, a Veszprém Megyei Keresledelmi és Iparkamara elnöke véleménye szerint a város történelmi múltja alapján lemaradt az adventi programkínálattal. "Nem az a kérdés, hogy lehet olcsó árut kínálni, hanem hogy hogyan lehet élményt adni" - hangsúlyozta.

Sövényházi Balázs, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara Veszprém megyei szervezetének elnöke elmondta, az adventi hétvégéken 14 faházban összesen 28 kézműves kínálja majd a portékáit. Többe között sütemények, bejglik, szörpök, kekszek, füstölt áruk, pálinka, ékszer, gyergya szerepel a kínálatban. Családi programként kézműves foglalkozások, állatsimogató és élő betlehem várja az érdeklődőket. "Minden hétvégén lesz valami újdonság" - vetítette előre.

Szombatonként 13-20 óra, vasárnap 10-18 óra között lesz nyitva az adventi vásár a várban.  

A teljes ünnepi programkínálat itt elérhető. 

Ezt már olvasta!?

Adománygyűjtőknek adták ki magukat

Csalás miatt nyomoznak a veszprémi rendőrök.

Feszítővágóra is szükség volt a mentéshez

Villanyoszlopnak ütközött egy gépkocsi a veszprémi Stadion utcában, a Füredi utca és a Mester utca közötti szakaszon hétfőn este.

Nincs náluk gyorsabb

Veszprémi győzelemmel zárult az Országos Közlekedésbiztonsági Verseny.

A 2024-es nyári olimpia és paralimpia megrendezésére beadott magyar pályázat pozitív visszajelzést kapott a Nemzetközi Olimpiai Bizottságtól (NOB).

Botrányos körülmények a parti büfében

A szeptemberi nyárias melegben is folytatták a Balaton-parti ellenőrzéseket a NAV Veszprém Megyei Adó- és Vámigazgatóságának adóellenőrei.

Na-Bed