Ajándékozzon színházi élményt

Írta:  8200 Veszprém november 28 2019 Betűméret Betűméret csökkentése Betűméret növelése

Eseménydús év vége előtt áll a Veszprémi Petőfi Színház társulata. Garantáltan minden korosztály megtalálja a neki tetsző kikapcsolódást.

A változatos kínálatot Oberfrank Pál, a Veszprémi Petőfi Színház igazgatója és Kellerné Egresi Zsuzsanna igazgatóhelyettes ismertette sajtótájékoztató keretében szerdán.

November 28-án indul el a három előadást tartalmazó, népszerű Vendégjáték bérlet a Becéző szavak című filmadaptációval, majd januárban érkezik egy elgondolkodtató családi történet, a Szemünk fénye. A bérlet utolsó darabjaként az Egy német sors című monodrámát mutatják be Molnár Piroska előadásában.

December 1-jén 16.30 órától közös fenyőfadíszítésre várják a közönséget, az ünnepi ráhangolódást kis műsor is kíséri, a program végén pedig közös adventi gyertyagyújtásra invitál mindenkit a társulat vezetése.

December 9-én ismét kinyit a Petőfi Szalon, amely a nézők számára láthatatlan színházi háttérmunkát tárja az érdeklődők elé. Korábban már bemutatkoztak az asszisztensek, a súgók, ügyelők, ezúttal pedig az értékesítés kulisszatitkait ismerhetik meg a nézők, illetve vendégül látnak egy Évad nézője címet elnyerő színházrajongót is.

December 13-án behajózik Veszprémbe a Titanic, ekkor lesz a musical első kőszínházi premier előadása, itt a Veszprémi Petőfi Színházban. Elhangzott, minden tekintetben nagyszabású produkcióra készülnek, jelentős szereplő létszámmal, grandiózus díszlettel és látványvilággal. Érdekességként elmondták, a Titanic tragédiájának egyetlen bizonyítottan magyar áldozata, a veszprémi születésű Weisz Lipót szobrászművész, aki talán meg is jelenik egy pillanatra a rendezésben.

December 18-án visszatér Veszprémbe Szabó Kimmel Tamás zenés színházi estje a Széttépve, amely a mindennapi függőségekre világít rá remek előadásában.

December 19-én 17 órától ismét vidám, zenés műsorral jelentkezik a színház a Veszprémi Ifjak Pontja előtt, ezzel is igyekeznek életet vinni a Kossuth utca hétköznap esti életébe. Ez alkalommal zenés ajándékcsomaggal kedveskednek a fiatal és idősebb színházrajongók számára.

 

Kellemes karácsonyi ajándék lehet a Csillagszóró bérlet – hívták fel a figyelmet. Ebben három tartalmas kikapcsolódást garantáló előadás szerepel: A kaktuszvirág, A medve nem játék és az Egy apró kérés.

Természetesen a családokra is gondoltak a program összeállításakor. A fiatalabb nézőknek és kísérőiknek az Égigérő fű című vígjátékot és az Iszkiri zenakar koncertjét ajánlják december 28-án, illetve 30-án.

Idén is gazdag programmal várja nézőit a Veszprémi Petőfi Színház az év utolsó napján. 17 órától kezdődik a Szilveszteri pezsgődurranás operett-csillagokkal, Oszvald Marika, Kállay Bori, Berkes János és Csere László, valamint Hegedűs Valér és zenekara közreműködésével. Az élő zenés produkció közben érdekfeszítő történeteket is hallhatunk a fellépők parádés pályájából – ígérik a szervezők. Az évet a szokásoknak megfelelően vacsorával fejezik be, amelyet rengeteg meglepetés, játékok, kiegészítő műsorok tesznek teljessé, de nem marad el a tűzijáték sem.

Egy kiállításnak is helyet ad a Veszprémi Petőfi Színház az év utolsó hónapjában, az Éltes Mátyás Alapítvány fogyatékkal élők kiállítása december 3-tól lesz megtekinthető a Latinovits-teremben.

A sűrű programok közé két jótékonysági eseményt is beillesztett még a Veszprémi Petőfi Színház. A Fenyveserdő Otthon lakóinak, illetve a város nyugdíjas otthonaiban élőknek kedveskednek egy-egy színes műsorral.

A teljes programkínálat itt érhető el.
 

Ezt már olvasta!?

A 2024-es nyári olimpia és paralimpia megrendezésére beadott magyar pályázat pozitív visszajelzést kapott a Nemzetközi Olimpiai Bizottságtól (NOB).

Eltűnés miatt keresik Jank János Ferencet

A veszprémi rendőrök az állampolgárok segítségét kérik.

Másfél órán belül elfogták a kerékpártolvajt

A veszprémi nyomozók lopás miatt gyanúsítottként kihallgattak egy 35 éves dunaújvárosi férfit.

Föld napja a Veszprémvölgyben

Szombaton diákok érkeztek csoportosan. Vasárnap a családokat várják. 

Bakony Média névjegykártya