DIDO ad koncertet a VeszprémFesten

Írta:  8200 Veszprém december 07 2019 Betűméret Betűméret csökkentése Betűméret növelése

Az énekesnő több mint 20 éves pályafutása során még sosem járt önálló műsorral Magyarországon.

2020 júliusában 17. alkalommal rendezik meg a VeszprémFestet. A több napos prémium zenei fesztivál programjai közül a szervezők elsőként a július 15-i koncertnap fellépőjét hozzák nyilvánosságra: a veszprémi História Kertben felállított nagyszínpadon DIDO ad koncertet!

A VeszprémFest szervezői örömmel jelentik be, hogy a jövő évi fesztivál egyik világsztár fellépője a brit DIDO lesz. Az énekesnő több mint 20 éves pályafutása során még sosem járt önálló műsorral Magyarországon, a veszprémi koncert lesz tehát az első, ahol a hazai közönség élőben élvezheti egy teljes koncerten DIDO érzelmes és magával ragadó dalait.

DIDO FlorianCloud de Bounevialle Armstrong néven született 1971-ben, és egyike az Egyesült Királyság legsikeresebb előadóinak. Művésznevét, amely Karthágó királynőjére utalédesanyjától kapta, zenei karrierjét bátyja, a Faithless alapítótag Rollo Armstrong segítségével és támogatásával kezdte el. 

Pályafutása során több mint 40 millió lemezt adott el, a brit énekesnők közül ő készítette minden idők legsikeresebb bemutatkozó albumát 2001-ben No Angel címmel, amely a mai napig 21 millió példányban talált gazdára, 35 országban platina státuszt ért el. A No Angel elképesztő sikere nem csupán milliós eladást, dejó néhány díjat – köztük az MTV EMA-t és Brit Awardsot – is hozott az énekesnőnek.

Következőanyaga 2003 őszén jelent meg Life ForRent címmel, amely az Egyesült Királyság zenetörténetének lejobban fogyó albuma lett. Egészen 2008-ig kellett várni a folytatásra, amikor harmadik stúdióalbuma, a SafeTrip Home a boltok polcaira került.
DIDOnegyedik munkája 2013-ban látott napvilágot GirlWho Got Away címmel, és még ugyanebben az évben Greatest Hits című dupla válogatás lemezét is piacra dobta.

Legfrissebb, 2019-es lemezén aStillOnMy Mind-onismét együtt dolgozott testvérével, Rollóval. Az album kettejük elektronikus tánczene iránti vonzódását, a hiphop és folkgyökerek iránti szeretetét egyaránt tükrözi.A közös munkáról számos lemezkritikus elismerően nyilatkozott, kiemelve a zeneanyag visszafogott, finom megoldásait és az énekesnő gyönyörű előadásmódját.

DIDO szikrázóan sikeres zenei karrierjét többek között olyan világsikerek jellemzik, mint aHere with Me, a ThankYou, a White Flag, az If I Risevagy az Eminemmel közös slágere a Stan, melyek közül néhány minden bizonnyal elhangzik a művésznő koncertjén a VeszprémFesten július 15-én.

További információk: www.veszpremfest.hu.

Ezt már olvasta!?

Új tagja lesz a periódusos rendszernek

Hivatalosan is elismerték a periódusos rendszer 113., egyelőre csak ununtriumként emlegetett elemét.

Újraindulnak az egészségügyi ellátások

Csak előzetes telefonos bejelentkezés után vehetők igénybe.

A táskába rejtették el a ruhákat

Egy nap alatt két veszprémi üzletből is ruhaneműket próbáltak eltulajdonítani - közölte a rendőrség. 

Kidöntötte a villanyoszlopot az autó

Egy ember megsérült a balesetben.

Rendőrök jártak az iskolában

A biztonságos közlekedésre hívta fel a veszprémi Deák iskola elsős tanulóinak figyelmét a rendőrség.

Bakony Média névjegykártya