Szabó Kimmel Tamás Szabó Kimmel Tamás

Felelősségteljesen a függőségekről

Írta:  petofiszinhaz.hu december 18 2019 Betűméret Betűméret csökkentése Betűméret növelése

Függősségek között élünk. Erről szól Szabó Kimmel Tamás zenés estjét, melyet szerdán este láthat a Veszprémi Petőfi Színházban közönsége. 

"Alapvetően a függősségekről szól a Széttépve című zenés színházi est. Dramaturgiailag nagyon jó anyagok keletkeztek azokból a beszélgetésekből, amelyet volt kábítószerfüggőkkel készítettünk. Ezért főként ezek határozzák meg az előadás gerincét, de más függősségek is szerepelnek benne, mint például a közzöségi médiával kapcsolatos függősségek" - mondta el érdeklődésünkre Szabó Kimmel Tamás a szerdai veszprémi fellépése előtt.

A történeteket zenék kötik össze, amelyek erősítik, kiszínezik az elhangzott interjúrészletet, illetve a dalok is nagy részt olyan előadóktól származnak, akik maguk is használtak szert.

"A kábítószerekkel kapcsolatos megítélés meglehetősen kusza Magyarországon. Sokakban nem egyértelmű, hogy ki a drogos, szerhasználó, vagy alkalmi használó. Mindenkit megbélyegeznek, mert félnek tőle és így egyszerűbben el tudják helyezni ezt a dolgot a maguk világában" - vélekedett a színész.

Az előadás azért is jött létre, hogy a lehetőségekhez mérten megreformáják a nézők gondolatát erről a témáról, éppen ezért Novák Eszter rendező és Závada Péter szövegíró több híres pszichológussal is beszélt a függőségekről az előkészületek folyamán.

"Az is mutatja, hogy mennyire hiánypótló ez az előadás, hogy a Budapesti Rendőrfőkapitányság számos előadást leszervezett, ahol esetenként 500-600 középiskolás nézi végig a produkcitó. Igaz történetek hangzanak el, minden szereplőnek megismerjük az indentitását, életét, ami közelebb hozza a témát a fiatalokhoz, a szülőkhöz. Az egész előadás hatásmechanizmusa ugyanolyan, mint a kábítószeré: az elején vicces és szórakoztató, később szépen kinyílik az ember szeme és a végén pedig egy kemény élethelyzetben találjuk magunkat" - vázolta.

Az alkotók el akarták kerülni az "én csak rossz társaságba keveredtem" hatást, ellenben az egyén és a család felelőssége, illetve a családon belüli kommunikáció fontossága szerepet kap a darabban.

"Az előadás rendelkezik egy komoly humorral, amit egyébként az egész téma is megkövetel. Azt semmiképp nem akartam, hogy 1 óra 40 percen keresztül szomorkodjanak az emberek és zokogjanak. Az érzelmi hullámvasút azonban nem kizárt, ahogy néhány ember sorsa kibontakozik. Ezzel együtt nagy átlagban jókedvűen mennek ki az emberek az előadásról, mert kapnak egy feloldozást a végén, de ennek részlete kiderül az előadásból" - jegyezte meg Szabó Kimmel Tamás, akit mostanában a televízóban is gyakrabban láthatunk a Mintaapák című sorozatban.

"Bekopogtatott az ajtón egy jó lehetőség, amit örömmel fogadtam, nagyon élvezem a munkát" - mesélte, hozzátéve, tudja mekkora szerepe van az ismertségben egy tévés sorozatnak, de nem hajtotta soha a népszerűséget.

A Széttépve című előadást mindenkinek ajánlja a színész, hiszen eddig a 15 éves diáktól kezdve a 80 éves nagymamáig kapott pozitív visszajelzéseket és a veszprémi nézők sem fognak csalódni.

Ezt már olvasta!?

A tetejére borulva állt meg az autó

A 42 éves járművezetővel szemben alkoholtesztert alkalmaztak, amely pozitív értéket jelzett.

Vadvirágos pikniket tartottak

Vadvirágos piknik elnevezéssel egész napos programot szervezett partnereivel a VKSZ Zrt pénteken a Kálvin János parkban. 

Júliustól használt ingatlanra is felvehető lesz a kedvezményes csok-kölcsön

Két gyermek esetén 10 millió, három gyermek esetén 15 millió forint.

Fogyatékkal élők kiállítása a Veszprémi Petőfi Színházban

A Göllesz Viktor Fogyatékos Személyek Nappali Intézménye dolgozóinak munkáinak ötödik alkalommal adunk helyet.

Kábítószert termesztett a garázsban

Egy 36 éves férfi és két helyi lakos ellen indítottak nyomozást a veszprémi rendőrök kábítószer birtoklás miatt.

Bakony Média névjegykártya