Meghaladta az ezret a Babaváró hitelt igénylők száma Veszprém megyében

Írta:  8200 Veszprém január 25 2020 Betűméret Betűméret csökkentése Betűméret növelése

A Kormány által tavaly július 1-től meghirdetett Családvédelmi Akcióterv részeként igényelhető támogatást fiatal házaspárok kérhetik a bankfiókokban.

A maximum 10 millió forint összegű, kamatmentes, szabad felhasználású kölcsön törlesztőrészlete legfeljebb havi 50 ezer forint lehet. Ha a hitel felvételétől számítva 5 éven belül gyermek érkezik a családba, a törlesztőrész fizetését 3 évre felfüggesztik, második gyermek esetén a tartozás 30 %-ának elengedése mellett még 3 évig szüneteltethető a törlesztés. Harmadik gyermek születése esetén a teljes fennmaradó tartozást elengedik.

Abban az esetben, ha a hitelintézet „nem megfelelőség miatt” elutasítja a hiteligénylést, a kormányablakokban kérhető a jogosultság megállapítása.

A Családvédelmi Akcióterv többi eleme is népszerű Veszprém megyében: A Családi Otthonteremtési Kedvezményt (CSOK) 715-en, a nagycsaládosok személygépkocsi-szerzési támogatását 418-an, a jelzáloghitel-elengedést 295-en igényelték eddig.

A Családi Akcióterv részleteiről további információt a http://www.kormanyhivatal.hu oldal hírei között találnak - közölte a Veszprém Megyei Kormányhivatal.
 

Ezt már olvasta!?

December 16-ig még igényelhető a méhnyakrák elleni vakcina

A térítésmentes védőoltásra azok a lányok jogosultak, akik a 7. osztályba járnak.

Rendőrnek adta ki magát

Veszprémi rendőrnek kiadva hívott fel telefonon egy férfit H. Vilmos, hogy pénzért cserében visszaszerzi az ittas vezetés miatt elvett jogosítványát.

Rendőrségi foglalkozás a fogyatékkal élőknél

A Veszprémi Rendőrkapitányság megelőzési előadója és körzeti megbízottja a Göllesz Viktor Fogyatékos Személyek Nappali Intézményébe látogatott el.

Felújítják a Vár utcát

Három év alatt, három ütemben újul meg a Vár utca Veszprémben.

Díjköteles lett a székesfehérvári elkerülő új szakasza

A 3,5 tonna feletti össztömegű járműveknek kell fizetni.

Bakony Média névjegykártya