Terjed az influenzajárvány Veszprém megyében

Írta:  8200 Veszprém február 13 2020 Betűméret Betűméret csökkentése Betűméret növelése

Az influenza miatt látogatási tilalmat rendeltek el a veszprémi Csolnoky Ferenc Kórház valamennyi osztályán február 15-étől.

Átlépte a járványküszöböt és terjed az influenzajárvány Veszprém megyében. A Veszprém Megyei Kormányhivatal Népegészségügyi főosztálya legfrissebb jelentése szerint az elmúlt héten (6. hét) mintegy ezren fordultak orvoshoz influenzaszerű tünetekkel, majdnem másfélszer annyian, mint egy héttel korábban. Az influenzások száma idén az 5. héten haladta meg a járványküszöböt. A járvány leginkább a gyermekeket és a 35 év alattiakat érintette - közölte a Veszprém Megyei Kormányhivatal.

A népegészségügyi szakemberek szerint még mindig érdemes beadatni a veszélyeztetettek részére ingyenesen igényelhető influenza elleni védőoltást. Felhívják ugyanakkor a figyelmet arra, hogy a védettség kialakulásához 14 napra van szükség. A betegség által veszélyeztetettnek tekinthetők a krónikus vagy immunrendszeri betegségben szenvedők, gyermekek, idősek, várandósok, illetve akik munkájuk révén gyakran vesznek igénybe tömegközlekedést, vagy közeli kontaktusba kerülhetnek betegekkel.

A megelőzés szempontjából a megyei tisztifőorvos azt javasolja: kerüljük a tömegrendezvényeket, ne látogassunk időseket, gyermekeket az influenzaszezonban, használjunk zsebkendőt tüsszentés-köhögés során és minél gyakrabban mossunk kezet.

Ha az influenza tüneteit észleljük – hirtelen magas láz, fejfájás, izomfájdalom, elesettség érzés, később hurutos tünetek –, akkor forduljunk orvoshoz, kerüljük a közösséget és igyunk sok folyadékot!

Ezt már olvasta!?

Belterületi utak újulnak meg

Közel 3 milliárd forintból újulnak meg belterületi utak vagy épülnek újak Veszprémben az idei évben. 

Oktatás és érettségi járvány idején

Rövid idő, egy hétvége állt a tanárok rendelkezésére, hogy kialakítsák az internet alapú oktatás feltételrendszerét. Hamarosan jönnek az érettségik is. 

Módosul a lomtalanítás időszaka

Egy hónappal rövidül, október 31-ről szeptember 30-ra módosul a házhoz menő lomtalanítás időszakának vége.

Három év alatt megnégyszereződött a mobil adatforgalom

Sokkal többet netezünk külföldről is.

Árokba borult egy kisteherautó Városlőd közelében

A baleset Városlőd és Farkasgyepű között történt hétfőn reggel. Senki nem sérült meg.

Bakony Média névjegykártya