Hétfőtől minden önkormányzati fenntartású bölcsőde és óvoda bezár Veszprémben

Írta:  8200 Veszprém március 14 2020 Betűméret Betűméret csökkentése Betűméret növelése

Az intézmények hétfőn és kedden még ügyeletet tartanak. Szünetelnek az ügyfélszolgálatok a Polgármesteri Hivatalban. Változik a buszmenetrend is.

Porga Gyula polgármester az alábbi tájékoztatást juttatta el szerkesztőségünkhöz, amit változtatás nélkül közlünk le:

A Kormány által 2020. március 13-án bejelentett iskolai bezárást és digitális oktatási rendszer bejelentését követően polgármesterként az alábbi intézkedéseket hoztam 2020. március 16-a, hétfőtől.

Bár városunkban továbbra sem tudunk koronavírussal fertőzött betegről, de a megelőzés érdekében az alábbi óvintézkedéseket tesszük meg:

  • Március 16., hétfőtől minden önkormányzati fenntartású bölcsőde és óvoda bezár Veszprémben. Az intézmények hétfőn és kedden még ügyeletet tartanak és fogadják azokat a gyerekeket, akiknek a rendkívüli helyzetben még nem sikerül megoldani az elhelyezését. A miniszterelnöki kérést figyelembe véve lehetőség szerint ne a nagyszülők, vagy idősebb rokonok vigyázzanak a gyerekekre!
  • Március 17., keddtől az iskolai szünet érelmében a V-busz a tanítási szünet szerinti menetrenddel közlekedik. A V-busz tájékoztat továbbá arról, hogy március 16-tól a veszélyhelyzet idejére megszünteti az első ajtós felszállást, és a vezetőnél nem árusítanak menetjegyet, továbbá kordonnal védik a sofőröket.
  • Hétfőtől határozatlan ideig zárva tart a látogatók előtt a Laczkó Dezső Múzeum, a Művészetek Háza, az Eötvös Károly Megyei Könyvtár és tagkönyvtárai.
  • Hétfőtől szintén határozatlan ideig bezár a Március 15. utcai uszoda.
  • Szintén hétfőtől szünetelnek az ügyfélszolgálatok a Polgármesteri Hivatalban. A személyes ügyfélkapcsolat kizárólag az ügyintézővel előre egyeztetett, halaszthatatlan ügyben – mérlegelést követően - lehetséges, de telefonon és elektronikus úton segítjük az ügyintézést.

Központi elérhetőség: 06/-88-549-100 és a közvetlen telefonszámok: https://www.veszprem.hu/veszpremieknek/polgarmesteri-hivatal/telefonkonyv-e-mail

Tájékoztatom a veszprémieket, hogy Veszprémben jelenleg három háztartásban rendelte el a hatóság a házi karantént. A betegség gyanúja egyiküknél sem áll fenn, tüneteik nincsenek. Az Önkormányzat az értesítést megkapta, a hatósági házi karanténra vonatkozó intézkedéseket megtette.

Kérjük, a vírus terjedésének megelőzése érdekében, a rendkívüli helyzetben segítsük idős embertársainkat, szüleinket, nagyszüleinket, a szomszédokat a bevásárlásban, mindennapi gyógyszereik beszerzésében. Ne hagyjuk magukra az időseket!

Továbbá kérem az idősebb veszprémieket, hogy ne tartózkodjanak közösségben és maradjanak otthon, ha tehetik, kérjenek segítséget a bevásárlásban is.

A munkáltatóktól azt kérem, aki csak teheti, biztosítsa a gyereket nevelő munkavállalók részére az otthoni munkavégzés lehetőségét!

Kérek mindenkit, hogy lehetőség szerint kerülje a zsúfolt tereket, és azokat a helyzeteket, ahol sokan vannak – mint a bevásárlóközpontok, pályaudvarok. Csak szükséges esetben látogassák ezeket a helyeket, akkor is fokozott figyelemmel, körültekintéssel és türelemmel tegyék!

Kérek mindenkit, hogy fokozott figyelemmel óvja önmaga és embertársai egészségét!

Különösen figyeljünk idős embertársainkra, hiszen őket veszélyezteti leginkább a koronavírus. Kérem, aki szeretne segíteni ebben a helyzetben, ajánlja fel idős szomszédainak, ismerőseinek a bevásárlásban való segítséget, közreműködést.

Ha fennáll önnél a koronavírus gyanúja, haladéktalanul értesítse telefonon háziorvosát vagy a www.koronavirus.gov.hu oldalon elérhető zöld számot!
Ha bármilyen fertőző, vírusos betegség tüneteit észleli magán, ne menjen tömegbe, és ne használjon tömegközlekedést!

Továbbra is kérünk mindenkit, hogy őrizze meg nyugalmát a hivatalos szervek tájékoztatóiból szerezzen információkat!

Ez egy új feladat mindenki számára, de hiszünk a közösségünkben, abban, hogy együtt képesek vagyunk kezelni a rendkívüli helyzetet is! Köszönöm a megértést és a türelmet! Az egészségünk a legfontosabb! Figyeljünk magunkra, figyeljünk egymásra!

Porga Gyula sk.
 

Ezt már olvasta!?

Ünnepel a lakótelep

Haszkovó 20 Napok címmel sport és kulturális esemény zajlik Veszprémben a jövő hét végén.

Eltévedt a család a bakonyi erdőben

Egy férfi tett bejelentést, hogy feleségével, valamint 5, 8 és 10 éves gyermekeivel a Bakonybél melletti erdőben tett kirándulásuk során előző nap eltévedtek, és az éjszakát az erdőben töltötték. 

Elkészül a Jóbarátok egy külön epizódja a régi sztárokkal

Egy epizód erejéig újra összeáll a Jóbarátok régi sztárszereposztása. A 15 éve befejeződött népszerű sorozat új részét a májusban induló HBO Max streamingszolgáltató rendelte meg.

A fejlesztések a menetrendszerűség, valamint a kerékpár szállítás mennyiségének, minőségének javítását szolgálják.

Meghirdették a kötelező gépjármű-felelősségbiztosítási tarifákat

A becslések szerint még mindig minden ötödik autóst érint a január 1-jei évforduló.

Bakony Média névjegykártya