Elhelyezték Veszprém város koszorúját Kép: Facebook/Porga Gyula

Elhelyezték Veszprém város koszorúját

Az elődök harcoltak, az utódok élvezték a szabadságot. Így volt, így van, és így is lesz - jelentette ki Porga Gyula polgármester közösségi oldalán. 

Porga Gyula polgármester Ovádi Péterrel közösen helyezte el Veszprém város koszorúját az 1848-49-es forradalom és szabadságharc emlékművénél vasárnap. 

"Közhelynek tűnik, ettől még igaz, hogy a magyar szabadságszerető nép, amely nem viseli el, hogy saját életét mások irányítsák. Amikor pedig elege lesz az alávetettségből, akkor nem mérlegeli, hogy túlerővel áll-e szemben, de elindul.
Így volt ez 1848-ban is. Az elődök harcoltak, az utódok élvezték a szabadságot. Így volt, így van, és így is lesz. Mindig.
Ezért aztán élünk bármilyen rendkívüli helyzetben – mint most is, amikor egy világjárvány miatt nem tarthatjuk közösen egyik legszebb ünnepünket -, nem szabad elmulasztanunk az emlékezést.
Ha nem együtt, hát külön-külön, otthon, családi vagy baráti körben tűzzük fel a kokárdánkat, öltöztessük ünneplőbe a lelkünket, és legalább gondolatban hajtsunk fejet a hősök emléke előtt!
Ennyivel magunknak is tartozunk"
- fogalmazott közöségi oldalán a polgármester.

Ezt már olvasta!?

Változás a Veszprém-Balaton 2023 Zrt. élén

Mészáros Zoltán búcsúzik vezérigazgatói pozíciójától, de tanácsadóként továbbra is támogatja a csapat munkáját. 

Látássérültek segítettek a tűzoltóknak

Ismét közös gyakorlatot tartott a Vakok és Gyengénlátók Veszprémi Egyesülete és a Veszprémi Hivatásos Tűzoltóparancsnokság.

Gizella életútjára emlékezünk

Átadták Veszprém legrangosabb elismerését, a Gizella-díjat.

Telefonos tájékoztató kampányt indít a Fidesz a nemzeti konzultációról

A Fidesz telefonos tájékoztató kampányt indít a családok védelméről szóló nemzeti konzultációról - közölte a párt kommunikációs igazgatója hétfőn az MTI-vel.

Elkészültek az adóbevallási tervezetek

Mintegy 3,8 millió embernek készíti el adóbevallása tervezetét a Nemzeti Adó- és Vámhivatal.

Bakony Média névjegykártya