Ütemezett nyitvatartás az ügyfélszolgálatokon

Írta:  8200 Veszprém március 17 2020 Betűméret Betűméret csökkentése Betűméret növelése

Szinte valamennyi - még nyitvatartó - ügyfélszolgálat az ütemezett nyitvatartást vezette be, vagyis csak annyi ügyfél tartózkodhat az épületben, amennyi kiszolgáló pult működik. 

Új várakozási rendet vezetett be a Magyar Posta Zrt. hétfőtől a koronavírus-járvány terjedésének megakadályozása érdekében, e szerint a gyógyszertárakhoz hasonlóan egyszerre csak annyi ügyfél tartózkodhat az ügyféltérben, ahány kiszolgáló pult működik - közölte a vállalat hétfőn az MTI-vel.

A Magyar Posta a többi várakozót arra kéri, hogy a bejárat előtt várjanak, egymástól javasoltan körülbelül 1 méterre. Az új szabály bevezetése nemcsak a postai dolgozók, hanem az ügyfelek egészségét és biztonságát is szolgálja - tették hozzá. A közlemény szerint a Magyar Posta számára a legfontosabb a munkavállalói egészségének és biztonságának védelme, ezért rendelte el a kézfertőtlenítők használata és a fokozott takarítás után védőfelszerelések kiosztását és alkalmazását. Arcmaszkot és gumikesztyűt kapott hétfő reggel minden olyan postai dolgozó, akinek közvetlen ügyfélkapcsolata van. A maszkokat a kézbesítők, a postai ügyintézők és a csomagkézbesítők kapják. A kiosztott védőfelszerelések utánpótlása folyamatos lesz. A Posta hangsúlyozta, hogy a küldemények kézbesítése, valamint a postai kifizetések, például a nyugdíj és a családtámogatások kézbesítése folyamatos.

A járványhelyzetben a NAV igyekszik minimalizálni az ügyfeleire és munkatársaira ható kockázatokat. A hivatal, az Operatív Törzs ajánlásaival összhangban változtat ügyfélfogadási gyakorlatán és a várakozókat ütemezetten fogadja. Ez azt jelenti, hogy az ügyféltérben egyszerre csak annyi ügyfél tartózkodhat, ahány ügyfélszolgálati ablak nyitva van - közölte szerkesztőségünkkel a Veszprém Megyei Adó- és Vámigazgatóság. Az ügyfélszolgálatokon higiéniai protokoll van érvényben, amelynek részeként rövid időközönként szellőztetik a helyiségeket. Megjegyezték, az adóügyek döntő többsége elektronikusan is intézhető, ezért kérik, hogy az ügyfelek válasszák az elektronikus vagy telefonos ügyintézést, elkerülve a személyes megjelenést és a sorban állást. 

 

Ezt már olvasta!?

Véglegesen eltiltották a vezetéstől, mégis volán mögé ült ittasan

A veszprémi éjszakában igazoltatták az 57 éves férfit.

Folyamatos fejlődés

Harminc éves születésnapját ünnepelte a veszprémi Prospektus Nyomda.

Kiállítás a cselekvő emberekről

A Jószolgálat-díj 2018/19-es évadának első vidéki állomására, Veszprémbe érkezett a díjazottakat bemutató vándor-kiállítás.

Naponta legalább fél liter tejet kellene fogyasztani

A tej nemcsak kalciumot, hanem sok vitamint és ásványi anyagot is tartalmaz.

Az őszi közlekedés veszélyeire hívja fel a figyelmet a rendőrség

A megváltozott időjárási- és útviszonyok miatt fokozott veszélyhelyzettel kell számolniuk a járművezetőknek.

Bakony Média névjegykártya