Zavartalanul üzemel a Vásárcsarnok

Írta:  8200 Veszprém március 24 2020 Betűméret Betűméret csökkentése Betűméret növelése

A piac vezetése igyekszik gondoskodni a fertőtlenítésről.

Rendben van a zöldségellátás és a húsboltban is van áru – tájékoztatott a Veszprémi Piac- és Vásárcsarnok vezetője, Bellovics Istvánné.

Egyes vendéglátóegységek saját döntésük alapján bezártak, vannak, amelyek a központi szabályozásnak eleget téve 15.00 óráig tartanak nyitva. A papírbolt, a virágbolt is délután három óráig fogad vásárlókat. Nyitva van a magbolt, a gyógynövény szaküzlet, van választék zöldségből és húsból is. – nyugtatta meg az érdeklődőket a piacvezető.

A csarnok épületében a pavilonokban és a kisasztaloknál is zajlik árusítás. Van olyan kereskedő, aki úgy döntött, hogy a kinti területen, a bejárat közelében, az épület déli oldalán folytatja az árusítást.

A szabadtéren működő iparcikk piac már korábban bezárt, ezt a vásárlók megértéssel és türelemmel fogadták.

A piac vezetése igyekszik gondoskodni a fertőtlenítésről. A nyitva tartó üzletek ajtóin lévő kilincseket óránként fertőtlenítik, de természetesen a vásárlók részéről is fokozott óvatosságra intenek, például a távolságok betartásával.

A piac nyitva tartása egyelőre változatlan: hétköznap 6.00 és 18.00 óra között fogad vásárlókat, míg szombaton 6.00 és 13.00 óra között. Ez egészen addig így marad, míg nem érkezik központi utasítás a piacok működésének korlátozásával kapcsolatosan. 

Ezt már olvasta!?

Moziba visszük!

A Cinema City Balaton Plaza és a 8200.hu közös játékán ismét páros mozi belépőket nyerhetnek.

Adománygyűjtőknek adták ki magukat

Csalás miatt nyomoznak a veszprémi rendőrök.

Megújult a katasztrófavédelem vészhelyzeti applikációja

A könnyebb és egyszerűbb felhasználást tűzte ki célul a fejlesztés.

Az elmúlt hónapok munkájának köszönhetően a VÉSZ – veszélyhelyzeti értesítési szolgáltatás – immár több lehetőséggel és megújult külsővel áll a régi és az új felhasználók rendelkezésére.

A katasztrófavédelem 2013 novemberében indította útjára veszélyhelyzeti értesítési szolgáltatását, az applikáció üzemszerű tesztidőszaka 2014 januárjában fejeződött be, azóta élesben fut, és több mint 53 ezer felhasználó töltötte le - közölte a katasztrófavédelem. 

 

Az elmúlt hónapokban zajló fejlesztésnek köszönhetően egy a mai kor elvárásainak megfelelő, a korábbinál jóval több funkcióval rendelkező mobilalkalmazás született. Az előző applikációhoz képest komoly újítás, hogy a híreket frissíteni lehet, így az elhúzódó eseményekről készített tudósítások sokkal áttekinthetőbbé, könnyebben nyomon követhetővé válnak. Lehetőség lesz az egyes híreket másokkal megosztani, így azok a családtagok, barátok és ismerősök is értesülhetnek a fontosabb eseményekről, akik nem felhasználói a VÉSZ alkalmazásnak. Várhatóan elsősorban az újságírók munkáját könnyíti majd meg, hogy a tűzoltói beavatkozást igénylő eseményeket az eddiginél többféle kategóriába lehet sorolni. Szintén újdonság, hogy külön aloldalon jelennek meg a meteorológiai riasztásokról szóló hírek, így a felhasználó az alkalmazás többi részétől függetlenül eldöntheti, kíván-e értesülni a veszélyes időjárási jelenségekről. A katasztrófavédelem és a Terrorelhárítási Központ együttműködése alapján az alkalmazás révén a lakosság azonnal értesülhet a TEK hasznos közlendőiről, biztonságot érintő információkról, esetleges veszélyhelyzetekről. Mindemellett új külsőt is kapott, a szó szoros értelmében színesebb lett az applikáció, ami a látvány mellett a könnyebb eligazodást is segíti.

A megújult alkalmazás Androidon a 4.0 operációs rendszertől, iOS operációs rendszerű okostelefonokon pedig 9.0-tól, valamint táblagépeken érhető el július 10-től, ettől a naptól a korábbi verzióra már nem érkeznek új hírek.

Azokon a készülékeken, amelyeken már fut a VÉSZ korábbi változata, frissítés szükséges. A megújult alkalmazás VÉSZ néven található meg a Google Play, illetve az Apple Store áruházban, és díjmentesen tölthető le azon készülékekre is, amelyekre ezidáig még nem telepítették az applikáció korábbi verzióját. 

Kékestetőn rekordhideg volt

 Kékestetőn a nappali maximum is mínusz 10 fok alatt maradt vasárnap.

Több mint 250 ezer betöltetlen állás van Magyarországon

A magyar gazdaság egyre erősödő problémája a munkaerőhiány.

Bakony Média névjegykártya