Figyelik az utasszámot

Írta:  8200 Veszprém május 14 2020 Betűméret Betűméret csökkentése Betűméret növelése

Azzal, hogy a koronavírus elleni védekezés második szakaszába léptünk, nagyobb lett a gyalogos forgalom Veszprémben, többen utaznak a helyijáratos buszokon is. Mikor lesz indokolt a menetrend sűrítése - kérdeztük az illetékest.

A Kormány által 2020. március 13-án bejelentett iskolai bezárást és digitális oktatási rendszer bejelentését követően 2020. március 17-étől tanszüneti menetrend szerint közlekedtek a V-Busz járatai Veszprémben, március 30-tól pedig gyakorlatilag a munkanapokon is szombati menetrend szerint indultak a járatok.

Jelenleg is ez a ritkított menetrend van érvényben néhány mentesítő járattal kiegészítve. Az elmúlt napokban több olvasónk is jelezte, hogy utasszámlálást végeztek a buszokon, ami akár a menetrend közeljövőben történő visszaállítását is jelentheti. Ez annak fényében aktuális lenne, hogy május 4-től a koronavírus elleni védekezés második szakaszába léptünk, több üzlet kinyitott, ezzel együtt nagyobb lett a gyalogosforgalom is a megyeszékhelyen.

Megkerestük a V-Busz Kft. ügyvezetőjét. Pálinkás Norberttől megtudtuk, folyamatosan ellenőrzik az utasszámot Veszprémben és rendszeresen egyeztetnek erről a polgármesterrel. Azt mondta, amikor az utasszám megindokolja, visszatérnek a megszokott menetrendhez, de pontos időpontot még nem tudott mondani.

Ezt már olvasta!?

Teljes útlezárás Balatonalmádi közelében

Baleset miatt lezárták a Szentkirályszabadja és Balatonalmádi közötti útszakaszt szerdán reggel. 

1550 járművet ellenőriztek

Fokozott közlekedésrendészeti ellenőrzést tartottak a Veszprémi Rendőrkapitányság munkatársai, ahol a rendszámfelismerő berendezést is alkalmazták.

Megmenekülhet egy most induló rendezvényhelyszín?

A vendéglátóhelyek nagy többségét földhöz vágta a jelenlegi veszélyhelyzet, de különösen érzékenyen érinti ez a tehetetlenség azt a vállalkozót, aki a közelmúltban nyitotta ki szórakozóhelyét.

Tovább bővült a Happ Kft. márkói logisztikai központja

A márkói Happ Kft. 27 éves történetének eddigi legnagyobb beruházása fejeződött be.

Itt vannak a jövő évi VOLT Fesztivál első fellépői

A Slipknot, a Slash ft. Myles Kennedy & The Conspirators, Parov Stelar, Robin Schulz és LP is koncertet ad a jövő évi Telekom VOLT Fesztiválon Sopronban.

Bakony Média névjegykártya