Figyelik az utasszámot

Írta:  8200 Veszprém május 14 2020 Betűméret Betűméret csökkentése Betűméret növelése

Azzal, hogy a koronavírus elleni védekezés második szakaszába léptünk, nagyobb lett a gyalogos forgalom Veszprémben, többen utaznak a helyijáratos buszokon is. Mikor lesz indokolt a menetrend sűrítése - kérdeztük az illetékest.

A Kormány által 2020. március 13-án bejelentett iskolai bezárást és digitális oktatási rendszer bejelentését követően 2020. március 17-étől tanszüneti menetrend szerint közlekedtek a V-Busz járatai Veszprémben, március 30-tól pedig gyakorlatilag a munkanapokon is szombati menetrend szerint indultak a járatok.

Jelenleg is ez a ritkított menetrend van érvényben néhány mentesítő járattal kiegészítve. Az elmúlt napokban több olvasónk is jelezte, hogy utasszámlálást végeztek a buszokon, ami akár a menetrend közeljövőben történő visszaállítását is jelentheti. Ez annak fényében aktuális lenne, hogy május 4-től a koronavírus elleni védekezés második szakaszába léptünk, több üzlet kinyitott, ezzel együtt nagyobb lett a gyalogosforgalom is a megyeszékhelyen.

Megkerestük a V-Busz Kft. ügyvezetőjét. Pálinkás Norberttől megtudtuk, folyamatosan ellenőrzik az utasszámot Veszprémben és rendszeresen egyeztetnek erről a polgármesterrel. Azt mondta, amikor az utasszám megindokolja, visszatérnek a megszokott menetrendhez, de pontos időpontot még nem tudott mondani.

Ezt már olvasta!?

Változik a vonatok közlekedési rendje karácsonykor és az év végén

Változik a vonatok közlekedési rendje az ünnepi időszakban - közölte a MÁV szerdán az MTI-vel.

Folyamatosan fogynak a gazdátlan autók

Szeptemberig 73, látszólag gazdátlan járművet rögzítettek a Közterület Felügyeleti Csoport munkatársai Veszprémben. Ha nem kerül elő a tulajdonos, elszállítják.

Lisa Stansfield is fellép a VeszprémFesten

Mészáros Zoltán fesztiváligazgató péntek délelőtt ismertette a tizenharmadik VeszprémFest műsorát a városházán.

Senki ne veszítse el az életét az utakon csütörtökön

Európai Nap Közúti Áldozatok Nélkül. Ez az EDWARD nap szeptember 26-án.

Telefonos csalásra figyelmeztet a biztosítók szövetsége

90 ezer forint befizetésére szólítottak föl egy ügyfelet.

Bakony Média névjegykártya