Új menetrend szerint közlekednek a buszok Veszprém és Győr között

Írta:  8200 Veszprém május 18 2020 Betűméret Betűméret csökkentése Betűméret növelése

Rendszeres és egyenletes közlekedés jött létre a két megyeszékhely között május 16-tól. A változás Zircet is érinti.

A Volánbusz honlapján található információk szerint 

 • Veszprém és Győr között egész nap egyenletesen 2 óránként, csúcsidőben reggel Győr, délután Veszprém irányába pedig már óránként indulnak autóbuszok, biztosítva ezzel a rendszeres kapcsolatot a két megyeszékhely és a térség települései között.
 • Balatonfüredről, Veszprémből, Zircről, Veszprémvarsányból, Bakonypéterdről, Ravazdról, Écsről és Nyúlról könnyebben elérhetővé válik a győri Széchenyi István Egyetem, mivel tanítási napokon reggel kettő (7:31-es és 8:20-os érkezéssel), vasárnap délután pedig (19:26-os érkezéssel) további egy járat Győrben közvetlenül az egyetemig közlekedik elősegítve a diákok és a dolgozók eljutását.
 • Győrből több járat közlekedik egész évben Balatonfüredre, ezáltal jelentősen javul a Balaton elérhetősége a 82-es úton és annak vonzáskörzetében elhelyezkedő településekről.
 • A megyeszékhelyeket összekötő buszok Eplényben már két megállóban is megállnak.
 • Győrből, Veszprémvarsányból, Zircről és Veszprémből új járat közlekedik munkaszüneti napokon (általában vasárnap) délelőtt Kaposvárra.
 • Kiemelt figyelmet fordítva a belföldi turizmusra, a nyári tanszünetben naponta új járatot indítanak Győrből a Balaton déli partjára, elérve Siófokot, Zamárdit és Szántódot. A járattal a lehető legtöbb helyen biztosítják a le- és felszállás lehetőségét a tó partja mentén, elősegítve az utasok kényelmét.

Veszprém és Zirc között is javult a menetrend, illetve Zirc térségében található települések is elérhetőbbé válnak busszal.

 • Veszprém és Zirc között egész nap egyenletesen, átlagosan 30 percenként, Veszprém, autóbusz-állomásról és Zirc, Rákóczi térről is egész nap óra:55-kor és :30-kor indulnak az autóbuszok.
 • Zirc felől több gyorsjárat közlekedik a Veszprém észak-nyugati részén elhelyezkedő ipari területhez, ezáltal a Zirc térségéből utazók részére csökken a menetidő.
 • A reggeli időszakban tanítási napokon Zircről Veszprém irányába 6:25 és 6:55 között már 5 percenként, délután Veszprémből Zirc felé 13:45 és 14:55 között már 10 percenként közlekednek az autóbuszok.
 • Zircen javulnak a csatlakozási lehetőségek a Veszprém és Zirc, valamint a Zirc és a környező települések között közlekedő autóbuszjáratok között, így Nagyesztergár, Bakonynána Dudar, Bakonybél, Lókút, Pénzesgyőr, Porva, Borzavár településekről kedvezőbbé válik Veszprém elérhetősége.
 • Olaszfaluból jelentősen javul a megyeszékhely és Zirc közösségi közlekedési kapcsolata is, mivel a Veszprém és Zirc között közlekedő járatok óránként a település érintésével közlekednek.
 • Balatonfüredről, Veszprémből és Zircről, illetve a környező településekről könnyebben elérhetővé válik a győri Széchenyi István Egyetem, mivel tanítási napokon reggel kettő (7:31-es és 8:20-os érkezéssel), vasárnap délután pedig (19:26-os érkezéssel) további egy Balatonfüred – Veszprém – Zirc – Győr viszonylatú járat Győrben közvetlenül az egyetemig közlekedik, elősegítve a diákok és a dolgozók eljutását.
 • Kiemelt figyelmet fordítva a belföldi turizmusra, a nyári tanszünetben naponta indítanak járatot Győrből a Balaton déli partjára, elérve Siófokot, Zamárdit és Szántódot. Járatunkkal a lehető legtöbb helyen biztosítják a le- és felszállás lehetőségét a tó partja mentén, elősegítve utasaink kényelmét.
 • Valamennyi érintett autóbuszvonalon egységes megállási rendet és menetidőt alakítottak ki.

Május 16-tól további változások is történtek a menetrendben, amelyről itt tájékozódhat. 

Ezt már olvasta!?

Ma van a biztonságos internet napja

Mindannyiunk dolga, hogy az internetet jobb hellyé tegyük.

Kiállítás, koncertek, szoboravató a veszprémi Gizella-napok programjai között

26. alkalommal rendezik meg a programsorozatot Veszprémben május 4. és 14. között.

Kékestetőn rekordhideg volt

 Kékestetőn a nappali maximum is mínusz 10 fok alatt maradt vasárnap.

A vasúttársaság a bankkártyás fizetést ajánlja azoknak, akik december közepétől az interneten vásárolnak vonatjegyet.

Január végéig azok dönthetnek a bevallási nyilatkozat mellett, akik 2015-ben kizárólag a munkáltatótól szereztek jövedelmet.

Bakony Média névjegykártya