Állatkerti ajándék az egészségügyben dolgozóknak

Írta:  8200 Veszprém május 20 2020 Betűméret Betűméret csökkentése Betűméret növelése

Kétezer belépőt ajándékozott az egészségügyben dolgozóknak a Veszprémi Állatkert az elmúlt hónapokban tett helytállásuk elismeréseként.

Emberfeletti munkát végeznek az egészségügyi dolgozók annak érdekében, hogy mi biztonságban érezhessük magunkat - fogalmazott Ovádi Péter országgyűlési képviselő szerdán délután a Veszprémi Állatkert előtt tartott sajtótájékoztatón, hozzátéve, büszke a veszprémi intézményekre. - Jelentősen érintette a válság az állatkertet, ennek ellenére most is fontos számára a társadalmi felelősségvállalás. Számos kezdeményezése követőre talált az országban, ezúttal az egészségügyi dolgozókat szeretnék megajándékozni - mondta az országgyűlési képviselő.

 

Dr. Lippai Norbert, a veszprémi Csolnoky Ferenc Kórház főigazgatója arról beszélt, hogy nehéz idő áll mögöttük és nem tudni, hogy mi vár még rájuk. - Nagy problémába nem ütköztünk, de napi szinten kellett új kihívásokat megoldanunk - mondta. Véleménye szerint példamutató összefogás jellemzi az itt élőket, az ehhez hasonló kezdeményezések is azt mutatják, elismerik az egészségügyben dolgozók munkáját.

A Veszprém Megyei Mentőszervezet vezetője, Nátrán Albin is köszönettel fogadta a felajánlást. - A több heti bezártságot követően a rekreáció része lehet, hogy ismét együtt lehetünk és ellátogathatunk az állatkertbe - fogalmazott. Megyjegyezte még, a megyében egyetlen mentődolgozó sem fertőződött meg az új koronavírussal.

 

Török László, a Veszprémi Állatkert igazgatója az elmúlt heteket összefoglalva elmondta, igyekeztek kivenni részüket a közösségi munkából. - Többet is szeretnénk nyújtani a mindennapi hősöknek, akiknek sokat köszönhetünk.

A Veszprémi Állatkert összesen kétezer állatkerti belépőt ajándékozott a veszprémi Csolnoky Ferenc Kórház és a Veszprém Megyei Mentőszervezet részére.
 

Ezt már olvasta!?

Tűz és füst a színházban

A Veszprémi Petőfi Színházban gyakorlatoztak a megyeszékhely hivatásos tűzoltói kedden este.

Ma van az autizmus világnapja

Ma van az autizmus világnapja, ez alkalomból számos budapesti és vidéki emblematikus épületet világítanak meg kék színnel.

Gazdagabb nappali ellátást biztosítanak

Elkészült a Völgyikút utcai szociális intézmény demens foglalkoztatója.

Új összekötő útszakasz épült a Bakonyalja városrészben

Mellette járdát és közvilágítást is kiépítettek, illetve a csapadékvíz elvezetésről is gondoskodtak, valamint a zöld területeket is bővítették.

Fegyvernek látszó tárggyal fenyegetőzött

A Terrorelhárítási Központot is értesítették, de intézkedésükre nem volt szükség. 

Bakony Média névjegykártya