Az élet lassan visszaáll a normál kerékvágásba

Írta:  8200 Veszprém május 22 2020 Betűméret Betűméret csökkentése Betűméret növelése

A koronavírus okozta első megpróbáltatásokon sikeresen túl vagyunk, a közösség összefogásának köszönhetően jól reagáltunk a kezdeti nehézségekre - olvasható Porga Gyula polgármester közleményében. 

A közleményt változtatás nélkül közöljük.

A fokozatos újranyitás soron következő lépései a gyermekek nyári elhelyezését érintik elsősorban.

Jogszabályi döntés alapján 2020. május 25-től Veszprémben is újranyitnak az óvodák, két hetes leállást leszámítva az intézmények egész nyáron üzemelnek majd. A szülők részletes tájékoztatást kapnak a nyitva tartás részleteiről az intézményektől, de a veszprem.hu városi honlapon is elérhető lesz az információ a döntés meghozatala után.

A bölcsődék a veszélyhelyzet előtt érvényes normál rendben működnek tovább május 25., hétfőtől, és szintén két hét nyári leállást tartanak majd.

Az élet lassan visszaáll a normál kerékvágásba, így egyre több szülőnek okoz gondot a gyermekek elhelyezése, ezért a kormány intézkedései is alapvetően azt a cél szolgálják, hogy megkönnyítsék a gyermekelhelyezést, segítve ezzel a családoknak.

Veszprémben is külön figyelmet fordítunk arra, hogy a nyári szünetben otthon maradó gyermekeknek olyan ellátást és programokat biztosítsunk, mely a szülők munkavégzését nem akadályozzák és a családi kasszát sem terhelik jelentősen. Az általános iskolák június 26-ig biztosítják a gyerekek fogadását, ezért a nyári táborokat, az ez utáni hetekben rendezzük meg. A célunk, hogy egész nyáron biztosítsuk a gyermekek elhelyezését és szórakoztatását. Ennek érdekében meghosszabbítottuk az önkormányzati napközis táborok idejét, melyek így hat héten keresztül, június 29-től augusztus 7-ig várják majd a gyerekeket az Intézményi Szolgáltató Szervezet által kijelölt épületben.

Továbbá a kulturális intézményeket is arra kértük, hogy - különös tekintettel az augusztusi időszakra – szervezzenek saját táborokat, programokat a különleges helyzetben. A civil szervezetek és a sportegyesületek is készülnek saját napközis táborokkal, programokkal. Olyan pályázatot hirdetünk számukra, mellyel pénzügyi segítséget nyújtva ösztönözzük a táborok szervezését, így biztosítva a családok számára is a megfizethetőbb programkínálatot. Az önkormányzat az egyesületek működésének támogatása mellett a családok terheit kívánja csökkenteni ez által.

A táborokról az intézmények, egyesületek honlapjain, a veszprem.hu és a GyerekVeszprém facebook oldalon nyújtunk majd részletes tájékoztatást.

A táborok mellett a rászoruló családoknak a Veszprémi Családsegítő és Gyermekjóléti Integrált Intézményen keresztül biztosítjuk az étkezést, gondoskodunk a gyermekek ellátásról.

A normál kerékvágásba való visszatérést segíti a V-busz menetrend is, mely 2020. június 2., keddtől tanszüneti menetrend szerint közlekedteti járatait. Ugyanezen a napon újra életbe lép az első ajtós felszállás rendje is.

Köszönöm mindenkinek az eddigi kitartást és együttműködést.

Közösen, kitartva, sikerülni fog!

Vigyázzunk egymásra, vigyázzunk magunkra!

 

Veszprém, 2020. május 22.

 

Porga Gyula
 

Ezt már olvasta!?

Szombaton lesz a középiskolába jelentkezők központi írásbeli vizsgája

A vizsgát 431 intézményben, 542 helyszínen lehet megírni.

Megújult épület a belvárosban

Megújult a volt bútorgyár melletti épülettömb az önkormányzat és helyi vállalkozók összefogásával.

Magánadománnyal egészítették ki a licitet

December elején indult az a jótékonysági árverés, amelynek eredményeként három veszprémi alapítvány összesen 700 ezer forinthoz juthat.

Egy veszprémi baleset szemtanúit keresi a rendőrség

Egy piros színű személyautó a kijelölt gyalogátkelőhelyen nem adott elsőbbséget egy gyalogosnak és még a lábára is ráhajtott. 

Állatok karácsonya

Több, mint egy évtizede rendezi meg a Veszprémi Kittenberger Kálmán Növény- és Vadaspark az Állatok karácsonyát. Ilyenkor finom falatokat csomagolnak be a gyerekek és azt teszik a kifutóba.

Bakony Média névjegykártya