Hétfőn indul a Gyermekek Hete

Írta:  8200 Veszprém május 27 2020 Betűméret Betűméret csökkentése Betűméret növelése

Online formában, videókon keresztül lesz elérhető 2020. május 25. és május 31. között. 

A Pannon Egyetem hallgatóinak önkéntes szervezete, a CoolLaunch, a Nemzetközi Hét sikere után újabb tematikus héttel készül, ezúttal a gyermeknek szülőknek közvetítenek tartalmakat. Az új program Gyermekek Hete néven, még online formában, videókon keresztül kerül lesz elérhető 2020. május 25. és május 31. között. A program jeles nappal indul, és jeles nappal zárul. Május 25. ugyanis az eltűnt gyermekek napja, melynek kapcsán a CoolLaunch is készül programmal és figyelemfelkeltő kampánnyal. Vasárnap, május 31-én pedig a gyermeknapot ünnepeljük.

A hét során többek között lesz szó a gyermekkori többnyelvűségről, melyet egy gyermekkora óta különböző nyelveket tanuló fiatal lánnyal készített interjún keresztül ismerhetnek meg a nézők. A gyerekek és fiatalok rajzpályázaton alkothatják újra Veszprém ikonikus épületét, a húszemeletest, a veszprémi Slam Poetry Klub is készült egy tiniknek szóló előadással.

A teljesség igénye nélkül még online játszóházzal, gyermekelsősegéllyel, hangszeres játékokkal és a hangszereket megismertető zenészekkel, e-sporttal és mesékkel is találkozhatnak a héten a CoolLaunch Facebook oldalára látogatók.

A teljes hét során gyűjtést szervezünk a Veszprémi Bébi Koraszülött Mentő Alapítványnak, amely kezdeményezésünket sajátos módon, egy egyedi péksüteménnyel a MAKMOISELLE pékség is támogatni fog. A programsorozatnak lesznek sztárnagykövetei, a fővédnök pedig Navracsics Tibor, az Európa Kulturális Fővárosa 2023. projektért felelős kormánybiztos lesz.
 

Ezt már olvasta!?

Decemberben kell dönteni az eváról

Akik idén az eva szerint adóztak, és ezen jövőre sem változtatnak, nem kell újra bejelentkezniük.

Meghosszabbították a hőségriasztást

Vasárnap éjfélig meghosszabbította az ország egész területére kiadott hőségriasztást az országos tisztifőorvos.

Kivonták a forgalomból a Rossmann puffasztott kukorica ostyáját

A hivatal kéri, hogy aki vásárolt a termékből, ne fogyassza el.

Vasárnap reggelre kifehéredhet a táj

A jövő hét elején pedig a kemény fagyok is visszatérnek.

Nem lassul a magyar zeneipar

Az előző évhez hasonlóan 2016-ban ismét több mint 18 ezer új magyar zeneművet regisztráltak. 

Bakony Média névjegykártya