Az Aranyosvölgyi hídon 2023 végén lehet majd először átautózni Az Aranyosvölgyi hídon 2023 végén lehet majd először átautózni Kép: Veszprém Tv

Többletforrást kapott a Modern Városok Program Veszprémben

Írta:  Veszprém Tv június 20 2020 Betűméret Betűméret csökkentése Betűméret növelése

13 projekt – 130 milliárd forint értékű beruházás – gazdasági, kulturális, sport és közlekedési fejlesztéseket is jelent Veszprémben a Modern Városok Program.

A beruházások jelenlegi helyzetéről Hegedűs Barbara alpolgármester tartott tájékoztatót.

Elhangzott, hogy a zeneiskola felújításához, az új tornász gyakorló megépítéséhez és az iparos park kialakításához megkapta a kért többletforrást a város, így ezek a munkák is elindulhatnak.

A Veszprémi Petőfi Színház rekonstrukciója két ütemben valósul meg, az építkezés jövő év elején kezdődik, az Aranyos-völgy felett átívelő hidat pedig 2023 végétől használhatják az autósok - tudósított a Veszprém Tv

Az új veszprémi uszoda építése a leglátványosabb most a Modern Városok Program veszprémi elemei közül. 11 milliárd forintból épül fel a sportkomplexum, melynek átadása a jövő év első negyedévében várható - erről is beszélt sajtótájékoztatóján Hegedűs Barbara. A város alpolgármestere emlékeztetett, 2016-ban kötött megállapodást a program részleteiről a miniszterelnök és Veszprém polgármestere. 13 projektből áll a fejlesztési csomag , melynek több eleméhez is többlettámogatást kért és kapott a közelmúltban a város. 

Plusz pénzt kaptak a Csermák Antal Zeneiskola belső felújítására, amely így idén megkezdődhet. Nyáron indul az új tornász-gyakorló építése is. Többlet forrás jutott még az Iparos park beurházásaihoz, amely a szakképzést támogatja. 

A Modern Városok Program fejlesztései közül Veszprémben a színház felújítása a legösszetettebb munka, ezt két lépcsőben tervezik. Az első ütemben a volt zeneiskola és környéke újul meg, ezt követi magának az épületnek a rekonstrukciója. 

A színház tervezése még zajlik, az első ütemre pedig rendelkezésre áll a forrás. Jelenleg a terv ellenőrzési szakasz zajlik és várhatóan a közbeszerzési eljárst követően elindulhat a kivitelezés, amely 2021 végére, 2022 elejére fejeződhet be a színházzal szembeni területen. 

Fontos fejlesztések vannak az állatkertben is, ahol többek között új oroszlán és medve kifutó is épült a program keretében, most pedig egy új oktatóházat és rendezvényépületet alakítanak ki. 

A közlekedési beruházások közül az Aranyosvölgyi híd a legfontosabb. Ezen 2023 végén lehet majd először átautózni - mondta Hegedűs Barbara. 

Ezt már olvasta!?

Gazdagodik az adventi programkínálat Veszpémben

Advent a várban címmel új ünnepi programsorozat valósul meg Veszprémben.

Palacsinta helyett csalódás

A szervezők néhány száz vendégre számítottak Alsóörsön az I. Palacsinta Fesztivál alkalmával vasárnap, végül több ezren érkeztek. A többség csalódottan és éhesen távozott.

Az elhurcoltakra emlékezünk

Gulág-emlékművet avattak szombaton Veszprémben.

Ittasan vezette a segédmotort

Bíróság elé állítási javaslattal zárták le a nyomozást a veszprémi rendőrök.

Új helyen a V-Busz ügyfélszolgálat

A Mártírok útja 11. I. emelet 16. szobába várja az érdeklődőket a V-Busz ügyfélszolgálata a megszokott nyitvatartással jövő hét keddtől.

Bakony Média névjegykártya