Büszkék lehetünk összetartó közösségünkre

Írta:  8200 Veszprém június 23 2020 Betűméret Betűméret csökkentése Betűméret növelése

Veszprém sikeresen helytállt a legnagyobb kihívások idején is. Összefogtunk, és minden akadályt leküzdöttünk, pedig váratlanul gördültek elénk - olvasható Porga Gyula polgármester közleményében.  

A közleményt változtatás nélkül közöljük.

A veszélyhelyzet megszüntetésével, összegezve az elmúlt hónapok történéseit, büszkék lehetünk, hogy ilyen összetartó közösség tagjai vagyunk. Hogy Veszprém sikeresen helytállt a legnagyobb kihívások idején is. Összefogtunk, és minden akadályt leküzdöttünk, pedig váratlanul gördültek elénk.

A koronavírus ráébresztett minket arra is, hogy mennyire fontos, hogy közösségben is létezhessünk, személyesen is találkozhassunk. Most, hogy az elzárás miatt éreztük ennek a hiányát, sokkal jobban értékeljük majd a kulturális és közösségi programokat.

Lassan, de fokozatosan a március óta zárva tartó intézmények is újranyithatnak, az előírt biztonsági feltételek biztosítása mellett.

- Az Eötvös Károly Megyei Könyvtár június 16-tól várja újra a látogatókat, de a Helyismereti gyűjtemény, az Olvasóterem, valamint a gyerekkönyvtár egyelőre nem látogatható. A Dózsavárosi és Március 15 úti fiókkönyvtárak június 15 óta tartanak nyitva, míg a Cholnoky lakótelepi Könyvtár június 29-én nyit meg újra.

- Az Agóra Veszprém Kulturális Központ június 19 óta ismét megnyitotta kapuit a vendégek előtt.

- A Veszprémi Petőfi Színház az újranyitást követően fokozatosan növeli a nézőszámot a nézőtéren. Múlt hétvégén 250, ezen a hétvégén már 350 nézőt várnak a teátrumba.

- A Március 15. utcai uszoda június 25-től várja majd a sportolni vágyókat.

- A városi múzeumok is újra kinyitnak, a Tűztorony már két hete várja a látogatókat és a tervek szerint jövő héten megnyílik a Várbörtön is. A Hősi Kapu nyitását augusztus első hetére tervezzük egy időszaki kiállítással egybekötve. A Bakonyi Ház és a Liget megnyitását szeptember első hetére tervezzük.

- A Hangvilla július 6-án, hétfőn nyit újra, egyelőre hétfőtől-péntekig tervezett nyitva tartással.

- A Művészetek Háza Veszprém kiállítóhelyei június 23-tól újranyitnak, így a Modern Képtár-Vass László Gyűjtemény, Dubniczay-palota, Tegulárium is nyitva áll a múzeumi látogatók előtt.

- A VKTT Egyesített Szociális Intézmény bentlakásos otthonaiban az országos tiszti főorvos utasításait betartva június 18-án feloldották a kijárási tilalmat, így újra látogathatók az otthonok. A nappali intézményekben június 22-től, a demens klubban június 24-től várják a gondozottakat. A szociális étkezés esetében június 23-tól visszaáll az étkezés házhozszállítás korábbi köre, így a klubokban a szociális étkezést igénylők éthordóban átvehetik az ebédjüket.

Köszönöm, hogy az elmúlt hónapokban összefogott a város: vállalkozók, civilek, magánemberek egyaránt azon dolgoztak, hogy minél kevesebb veszteséggel vészeljük át ezt az időszakot.

Együtt ez is sikerült.

Köszönöm, Veszprém!


Veszprém, 2020. 06. 22.

Porga Gyula
 

Ezt már olvasta!?

Minden sertéspárizsi megfelelt az előírásoknak

Harmincféle sertéspárizsit vizsgált a Nemzeti Élelmiszer-biztonsági Hivatal (Nébih) legújabb terméktesztjén, élelmiszerbiztonsági szempontból mind megfelelő volt.

Tavaszias enyheség

Pénteken 10°C, szombaton pedig 14°C közelében tetőzik a hőmérséklet. 

Emelte bruttó 6-6 forinttal a 95-ös benzin és a gázolaj literenkénti nagykereskedelmi árát pénteken a Mol Nyrt.

Csökkent a benzin, emelkedett a gázolaj ára

A benzineseknek lehet szerdán őszintébb a mosolyuk a benzinkutakon.

Három jármű ütközött Veszprém közelében

Egy tehergépkocsi és két másik gépjármű ütközött össze Veszprém külterületén szerdán délután.

Bakony Média névjegykártya