Pannon Várszínház újratöltve

Írta:  8200 Veszprém június 23 2020 Betűméret Betűméret csökkentése Betűméret növelése

Élünk és dolgozunk - hangsúlyozta Vándorfi László, a Pannon Várszínház igazgatója kedden a nyári programokat és az új évadot ismertető sajtótájékoztatón.

Próbára tette a társulatot az elmúlt időszak, hiszen a források nagy része a bevételekből származik. Nagy volt a munka befejeztével a lélektani nyomás, az ismeretlen ellenség, a járvánnyal szembeni furcsa küzdelem - emlékezett vissza Vándorfi László. Az élet azonban nem állt meg, hiszen számos hagoskönyvet készítettek, verset mondtak fel, illetve a Pannon videószínházban több régi előadást is lejátszottak.

Ezzel párhuzamosan készült egy új mesedarab is Süle Zsolttal együttműködve A Szép, a Szende és a Szeleburdi címmel. A próbák eleint online zajlottak, de most már a színpadon is próbálhatnak.

Vándorfi László hangsúlyozta, a szigorítások feloldásával lehetőség nyílt a szabadtéri színházi programok megtartására, ennek megfelelően a nyári időszakra 40 előadást terveznek. Többek között ellátogatnak Debrecenbe, Egerbe, de Kőszegen, illetve a közelben Alsóörsön és Balatonfüreden is játszanak, illetve természetesen Veszprémbe is terveznem szabadtéri előadást. Olyan sikeres darabokat mutatnak be, mint a Hair, A Pál utcai fiúk, A padlás, vagy éppen A dzsungel könyve. Közben a sűrű nyári programok mellett egyes darabokat felújítanak, illetve próbálják a következő évad első produkcióját, a Virágot Agermonnak című színművet.

Vándorfi László kiemelte, szeptemberben pótolják az elmúlt évadban elmaradt A doktor úr című vígjátékot, ezt követően pedig elindul a Pannon Várszínház 20., jubileumi évada, összesen öt bemutatóval. A már említett Virágot Agermonnak mellett érkezik a Kölcsönlakás című komédia, az Amadeus című dráma, A főnök meg én meg a főnök című komédia, illetve a Hotel Menthol musical. Ezeken túl három monodrámát is műsorra tűznek a következő évadban.


 

Ezt már olvasta!?

Drasztikusan megváltozik a belvárosi forgalmi rend

A gyalogosok és az autósok is jelentős változásokra számíthatnak a belvárosi körforgalom második építési ütemében. Senki ne megszokásból közlekedjen. 

Három autó ütközött Almádiban

Személyi sérüléses közlekedési baleset történt Balatonalmádi külterületén.

Se jogosítvány, se műszaki és még el is tiltották a vezetéstől

A várpalotai rendőrök őrizetbe vették az 50 éves sofőrt.

Továbbra is elérhetőek a térítésmentes influenza-oltások a háziorvosoknál

Veszprém megyében még 19 ezer adag felnőtt és 50 adag 3 éven aluli gyermekek számára adható, térítésmentes oltóanyag áll rendelkezésre a háziorvosi praxisokban. 

Ittasan vezetett, kidöntötte a villanyoszlopot

Az új év első órájában történt a baleset. 

Bakony Média névjegykártya