Oberfrank Pál és Kellerné Egresi Zsuzsanna Oberfrank Pál és Kellerné Egresi Zsuzsanna

Idén is megrendezi érzékenyítő fesztiválját a Veszprémi Petőfi Színház

Írta:  8200 Veszprém július 01 2020 Betűméret Betűméret csökkentése Betűméret növelése

Négy napon keresztül, július 16-19. között rendezi meg a III. “Lélektől lélekig” Érzékenyítő Fesztivált a Veszprémi Petőfi Színház.

A részletes programot Oberfrank Pál, a Veszprémi Petőfi Színház igazgatója és Kellerné Egresi Zsuzsanna igazgatóhelyettes ismertette szerdán délelőtt. Elhangzott, a fesztivál eredeti időpontja áprilisban lett volna, de a rendkívüli helyzet miatt akkor elmaradt, most azonban pótolják a programokat.

Az első nap főprogramja az Új Színház előadása, Kulcsár Lajos Zserbótangó című darabja lesz, Dörner György, Kossuth-díjas színművész, színházigazgató rendezésében 19 órától. A színpadon köszönthetjük Esztergályos Cecíliát és Tordai Terit. Két „nyugállományba vonult" színésznő történetét mesélik el, akik élethelyzeteikből adódóan közös albérletbe kényszerülnek. Társbérletük kacagtatóan szatirikus helyzetek, nosztalgikus visszaemlékezések és komikus sorsfordulatok kavargó forgatagává válik.

A rendezvény második estéjén, 19 órakor kezdődő főprogram a Megyek utánad című kortárs előadás lesz az Orlai Produkciótól, amely Grecsó Krisztián és Bíró Bence szerzőpáros műve. A főhős a korábbi kapcsolatain keresztül tekint vissza életére. Belső utazása keretében próbálja feldolgozni, hogy mit élt át, hova tart, mi az, ami nem sikerült. Időközben rádöbben: „Az akartam lenni, ami csak akkor vagyok, amikor majd az akarok lenni, ami akkor voltam."

Július 18-án 20 órakor Az én házam címmel Mészöly Andrea produkcióját tekinthetik meg az érdeklődők. Az előadás fókusza a Test, a különböző adottságú test. A Test, mint egy információkat felvevő, tükröző és emlékező objektív, ami lehet egyszerre személyes és pártatlan is. Az én házam az én váram. Az én testem az én csatornám – vallja a rendező.

Július 19-én 19 órakor 23 perc címmel különleges színházi előadást láthatnak az érdeklődők. Itt is egy életutat követhetünk végig, egy anya életét, aki beszél az anyaságról, a „feleség állapot"-ról, a családon belüli erőszakról.

Újdonság az idei évben a fesztivál életében az “érzékenyítőcske” program, amellyel a legkisebb korosztályt, az óvodásokat célozták meg.

A hagyományoknak megfelelően minden előadás után egy „kibeszélő" estel várják a nézőket, ahol Kardos Klára klinikai szakpszichológus lesz segítségünkre.
 


 

 

 

Ezt már olvasta!?

Rég nem látott egység Veszprémben

A választási eredményt értékelte Porga Gyula polgármester és Ovádi Péter, a Fidesz Veszprém megye 01. számú választókerületének elnöke.

Új helyen a V-Busz ügyfélszolgálat

A Mártírok útja 11. I. emelet 16. szobába várja az érdeklődőket a V-Busz ügyfélszolgálata a megszokott nyitvatartással jövő hét keddtől.

Körültekintésre int a katasztrófavédelem

Sokan nemcsak a temetőkben, hanem otthonaikban is gyertyagyújtással emlékeznek szeretteikre.

Teherautó és gépkocsi ütközött Veszprémben

A baleset az Eötvös Károly utca és a Pipacs utca kereszteződésében történt csütörtök délután.

Visszaélt gazdasági erőfölényével.

Bakony Média névjegykártya