Szeptember elején jön a Veszprém-Balaton Filmpiknik

Írta:  8200 Veszprém július 13 2020 Betűméret Betűméret csökkentése Betűméret növelése

Szeptember 3-5. között rendezik meg a Veszprém-Balaton Filmpikniket, ahol az év legjobb magyar filmjeit ingyenesen nézheti meg a közönség.

Immár nyilvános, hogy mely vízparti és városi helyszíneken zajlik majd az esemény: Veszprémben a Hangvilla, az Expresszó és a Vár (Szentháromság tér) ad otthont a filmes rendezvénynek, míg Balatonfüreden a Balaton Moziban és a Tagore sétányon, óriás kivetítőn láthatják a filmbarátok a tavalyi filmtermés legjavát.

Az ingyenes eseményre több ezer embert várnak a szervezők. A hangulatos szabadtéri és városi színhelyekkel szeretnének izgalmas közeget teremteni annak érdekében, hogy a magyar filmek és a közönség a járvány után újra egymásra találhasson. A Veszprém-Balaton Filmpiknik kínálatát zenei és gasztro programok, valamint szakmai programok és közönségtalálkozók színesítik majd.

Az Európa Kulturális Fővárosa program keretében megvalósuló új filmes esemény a Veszprém-Balaton 2023 EKF program, a Nemzeti Filmintézet és a Magyar Filmakadémia szoros együttműködéséből születik meg. A Veszprém-Balaton Filmpiknik azt a törekvést támogatja, hogy Veszprém és a Balaton kulturális-kreatív régiója erősödjön, európai láthatósága növekedjen.

A Veszprém-Balaton Filmpiknik társrendezvénye a Könyv-Bor-Jazz, melynek keretében Balatonfüreden három napig egymást váltják az író-olvasótalálkozók, a tárlatvezetéssel háziasított borkóstolók és a Blaha utca reformkori házainak árnyékában zendülő jazzkoncertek.

A rendezvénysorozatra több ezer embert várnak a szervezők. A hangulatos szabadtéri és városi helyszínekkel szeretnének kellőképpen izgalmas közeget teremteni annak érdekében, hogy a magyar filmek és a közönség a járvány után újra egymásra találhasson, éppen ezért a vetítések ingyenesek lesznek.
 

Ezt már olvasta!?

A felújított számítógépek a jövő céges megoldásai

A 2020-as járvány kapcsán meg jelentősen megnőtt az otthoni munkavállalás mértéke. Ez azonban felhívta a figyelmet arra, hogy az informatikai kapacitások, amelyek a magyar kis- és középvállalkozásokat jellemzik, nem elégségesek a Home Office-igények kiszolgálására. Ha az otthoni géppark felújításában gondolkozunk, érdemes lehet akár egy használt számítógépet is megfontolni. Nézzük, mely érvek szólnak a használt eszközök mellett!

Átvették megbízóleveleiket az új képviselők

Az utolsó pillanatban változott a névsor, Czaun János lemondott a mandátumáról. 

Egy év múlva kezdődhet meg az uszoda építése

Bienerth Oszkár, a Magyar Úszó Szövetség elnöke járt Veszprémben csütörtökön, hogy megismerje a városunkban folyó munkát és tájékozódjon a jövőről.

Novemberben indul a házhoz menő zöldhulladék gyűjtés

November 10-11. lesz az első hétvége, amikor kihelyezhető az összegyűjtött zöldhulladék a közterületre.

Felfrissülést hoz a hétfő

A hétvégi strandidőnek egy hidegfront vet véget, senki ne csodálkozzon, ha dörgésre ébred hajnalban.

Bakony Média névjegykártya