Sikeres felvételi eredmények a Pannon Egyetemen Fotó: Pannon Egyetem

Sikeres felvételi eredmények a Pannon Egyetemen

Írta:  8200 Veszprém július 25 2020 Betűméret Betűméret csökkentése Betűméret növelése

Az idei felvételi eljárásban a Pannon Egyetem megőrizte pozícióját a vidéki egyetemek között.

A minőségi képzéseket kínáló, az idei oktatói kiválósági HVG rangsor szerint az ország 3. legjobb egyetemén a 2020/2021 tanévben összesen 1425 hallgató kezdheti meg tanulmányait. A felvettek 84%-a állami ösztöndíjas képzésen tanulhat. A hallgatók közül 814 fő alap-, 240 fő mesterszakra, 14 fő osztatlan képzésre, 357 fő pedig felsőoktatási szakképzésre iratkozhat be idén szeptemberben - hangzott el az egyetem sajtótájékoztatóján a ponthatárok ismertetését követően.

Az idei felvételi eljárásban is a Gazdaságtudományi Kar vonzotta a legtöbb hallgatót; az intézményünkbe jelentkezők több mint egyharmada ennél a szervezeti egységnél kezdi meg tanulmányait annak ellenére, hogy a felvettek több mint 33%-a továbbra is a magas központi ponthatárok miatt önköltséges lesz.

A munkaerőpiac elvárásaival összhangban a legtöbb hallgatót (98 fő) a Műszaki Informatikai Kar programtervező informatikus szakjára vettünk fel államilag finanszírozott, nappali, alapképzésre. Mesterszakon a legtöbb hallgatót, a mentálhigiénés közösség - és kapcsolatépítő államilag finanszírozott, levelező szak vonzotta (20 fő).

A legnépszerűbb alapszakok az egyes karokon: a gazdálkodási és menedzsment szak (GTK és GKZ), a vegyészmérnöki (MK), az anglisztika (MFTK) és a programtervező informatikus (MIK) voltak. A legmagasabb felvételi ponthatár (440 pont) az osztatlan angol nyelv és kultúra tanár; német nyelv és kultúra tanár (10 félév) alapszak nappali tagozatának, államilag finanszírozott képzésén alakult ki.

A mesterképzésekre felvettek közül a legtöbben a programtervező informatikus-, fordító és tolmács, vegyész, mentálhigiénés közösség - és kapcsolatépítő, Master of Business Administration (MBA) és műszaki menedzser mesterszakon kezdhetik meg tanulmányaikat szeptembertől.

A felvi.hu rendszerén keresztül felvett hallgatói létszámot tovább növeli azon egyetemisták száma, akik a szakirányú továbbképzésekre jelentkeznek, illetve nemzetközi ösztöndíjprogram keretében, vagy harmadik országból érkeznek a Pannon Egyetemre.
 

Ezt már olvasta!?

Bűnmegelőzési és drogprevenciós musical fiataloknak

A darab a valóságot mutatja be zene, tánc, valamint próza felhasználásával, melyet a drog használata fog egybe.

Átadták a Hangvilla-díjakat

Tompos Kátya, Hrutka Róbert és az Antal Gábor Trió kapta idén a Hangvilla könnyűzenei-díjat. 

Elmarad az Anna-bál

Bár az Anna-bál elmarad, a 8. Balatonfüredi Prímásversenyt az Anna Fesztivál keretében július 21-én és 22-én megtartják.

Két kamion ütközött Cseszneknél

A 82-es főutat az érintett szakaszon lezárták. 

Elkészültek az adóbevallási tervezetek

Aki egyetért a dokumentum adataival, annak nem kell tennie semmit, május 20-án a tervezet a kiajánlott adatokkal hivatalos szja-bevallássá válik.

Bakony Média névjegykártya