Megtartják a Rozé, Rizling és Jazz Napokat

Írta:  8200 Veszprém július 31 2020 Betűméret Betűméret csökkentése Betűméret növelése

A szervezők a közösségi oldalukon közölték pénteken délben: "Idén augusztus 16. és 23. között várja vendégeit a veszprémi Óváros téren a Rozé, Rizling és Jazz Napok 2020."

Ahogy arról korábban hírt adtunk, a kormány nem kíván változtatni a koronavírus-járvány elleni védekezést szolgáló, jelenleg hatályos intézkedéseken, vagyis 500 fősnél nagyobb táncos, zenés rendezvények nem tarthatók augusztus 15-ét követően sem. 

Ezzel bizonytalanná vált a nyár legnagyobb fesztiváljainak sorsa is a megyeszékhelyen. Azt már korábban tudtuk, hogy a VeszprémFest elmarad idén, de maradtak még kérdőjelek. 

Most a szervezők egyértelművé tették, hogy megtartják a Rozé, Rizling és Jazz Napokat augusztus 16. és 23. között. Az érvényben lévő szabályok szerint azonban biztosítaniuk kell, hogy 500 főnél többen ne legyenek az Óváros téren.

- A füredi borheteket is megrendezik, ahol sokkal több látogató van - nyilatkozta Mészáros Zoltán, a Rozé, Rizling és Jazz Napok fesztiváligazgatója a VeszprémKukacnak. - A tiltás a zenés-táncos rendezvényekről arról szól, hogy a fő szolgáltatás az zeneszolgáltatás, és a beléptetés nem kötődik ülőhelyhez. Mivel a Rozé, Rizling és Jazz Napok költségvetésének 65 százaléka az a borgasztronómiai szolgáltatással összefüggő költség, a jogszabály szerint megengedett a megtartása. Ez nem azt jelenti, hogy nem vagyunk érzékenyek az Covid-19-cel kapcsolatos előírásokra, ellenkezőleg: jelentős erőforrást fordítunk a szabályok betartására - fogalmazott.

(Az Utcazene Fesztivál sorsával kapcsolatban várhatóan hétfőn tesznek hivatalos bejelentést.)

 

 

Ezt már olvasta!?

Rangos kerékpárverseny rajtol Veszprémből

Az egyik legrangosabb, 23 év alatti kerékpáros korcsoport európai megmérettetése rajtol Veszprémből a hét végén.

Csökkentette bruttó 2 forinttal a 95-ös benzin literenkénti nagykereskedelmi árát pénteken a Mol Nyrt., a gázolaj ára nem változott.

A parttól 150 méterre süllyedt a vízbe. 

Gizella életútjára emlékezünk

Átadták Veszprém legrangosabb elismerését, a Gizella-díjat.

Hétfőtől óránként jár a balatoni komp

Életbe lépett a késő őszi menetrend.

Bakony Média névjegykártya