Hétfőn nyit a megújult Egry úti óvoda

Írta:  8200 Veszprém szeptember 02 2020 Betűméret Betűméret csökkentése Betűméret növelése

Egy év alatt elkészült a teljesen megújult Egry úti óvoda. A gyermekek szeptember 7-én vehetik birtokba az intézményt.

2019 szeptemberében kezdték el bontani az épületet, most pedig már az utolsó előkészítő munkálatok zajlanak - mondta Brányi Mária alpolgármester a szerdai sajtóbejáráson. Elhangzott, több mint egymilliárd forintból valósult meg a beruházás, jelentős uniós támogatással, illetve városi költségvetésből.

Összesen 11 csoportba várják a gyermekeket, a jövő héten várhatóan mintegy 250-en lépnek be a falak közé. A tágas csoportszobákon túl nagyméretű öltözőket, a korábbinál nagyobb mosdókat alakítottak ki és egy 360 adag étel elkészítésére alkalmas főzőkonyha is megépült, illetve egy több részre osztható terem is helyet kapott. Az emeleten az igazgatási, nevelői, gépészeti és tároló helyiségeket alakították ki, de megújult az udvar is játékokkal, növényekkel, a parkolásra pedig az intézmény területén belül lesz lehetőség.

 

Ovádi Péter, a térség országgyűlési képviselője arról beszélt, hogy sokat volt vendég az épületben és minden alkalommal arról beszélgettek az itt dolgozókkal, hogy csak az intézmény komplex megújítása lehet megoldás. - Csodálatos épületet kapott a város egyik legkedveltebb óvodája - tette hozzá.

Csík Richárd, a városrész önkormányzati képviselője köszönetet mondott minden közreműködőnek, illetve az itt élőknek. - Nehéz időszakon vagyunk túl, de ismét gyerekzsivaj tölti be ezt a teret - jegyezte meg.

 

Az alapító okirat szerint 330 gyermek befogadására képes az intézmény, de az induláskor ennél kevesebbet fogadnak be - tudtuk meg az intézmény vezetőjétől. Szafner Ágnes elmondta, eddig a város négy intézményében voltak elhelyezve a gyermekek, de a jövő héten hétfőn végre visszatérhetnek az Egry úti óvodába.

Ezt már olvasta!?

Vörös kód a kemény fagy miatt

A potenciális befogadó intézmények, a diszpécserközpontok és az utcai szociális munkások is felkészültek a riasztással járó feladatokra.

Hétfőtől bezárnak az oktatási intézmények

Hétfőtől a tanulók nem látogathatják az oktatási intézményeket - jelentette be Orbán Viktor miniszterelnök a kormány Facebook-oldalán péntek este közzétett videójában.

Állati extrém cirkusz a városban

Veszprémbe érkezett a Richter Flórián Cirkusz, amelynek műsora varázslatos kikapcsolódást garantál az egész családnak.

Szerethető munkahely lett a Happ

A Happ Fuvarozó és Szállítmányozó Kft. elnyerte a Szerethető Munkahely Díjat.

Egressy Károly Pro Meritis díjat kapott

1956 szellemének ápolása, emlékének megőrzése érdekében kifejtett példamutató tevékenysége elismeréseként Egressy Károly Pro Meritis díjat vehetett át.

Bakony Média névjegykártya