Ismét Tánc Fesztiválja Veszprémben

Írta:  8200 Veszprém szeptember 03 2020 Betűméret Betűméret csökkentése Betűméret növelése

Szeptember 6-10. között rendezi a veszprémi Pannon Várszínház immár 22. alkalommal A Tánc Fesztiválját.

A magyar kortárs táncművészet versenyszerű találkozóján a neves szakmai zsűri mellett, a közönség előtt is megmérettetnek a társulatok.

Az idei évben számos különlegességet tartogat számunkra a fesztivál. Premierrel jelentkezik Feledi János a Feledi Projekttel és a Közép-Európa Táncszínház is. Természetesen ismét köreinkben üdvözölhetjük a Pécsi Balettet, a Bozsik Yvette Társulatot,a Szegedi Balettet, a Duda Éva Társulatot és a Frenák Pál Társulatot is, valamint négy, Imre Zoltán Program által támogatott produkciót, köztük Oberfrank Réka & Horváth Nóra, a Zadam Társulat és a Gangaray Dance Company előadásaival. A zárórendezvényü Kulcsár Noémi – Tellabor Társulat Sok hűhó semmiért című előadása lesz, amelyben a Magyar Táncművészeti Egyetem hallgatói is közreműködnek.

Mivel a koronavírus járvány miatt szeptember 1-jétől külföldi állampolgárok nem léphetnek be Magyarország területére, a szervezők kénytelenek voltak lemondani a szeptember 7-re tervezett, francia Adrien M & Claire B – Hakanaï, és a szeptember 9-ei Nemzeti Táncszínház – Csillagok találkozása c. Nemzetközi Táncgála előadását. A francia együttes hozzájárulásával az Equinoxe, amely a Hakanaï élőzenével kísért előadásának felvétele, az előadás eredeti időpontjában, szeptember 7. 17:00-kor a Hangvilla nagytermében kivetítve, térítésmentesen megtekinthető lesz, valamint követni lehet online, A Tánc Fesztiváljának Facebook-oldalán. A felvételt másnap a Veszprém Televízió a késő esti órákban ugyancsak levetíti.

A Nemzeti Táncszínházzal közösen létrehozott Csillagok Találkozása - Nemzetközi Táncgála ezévben elmarad, a következő év fesztiválján lesz csak látható.

A fesztivál történetében először a hazai és a nemzetközi közönség online élő adásban is követheti a produkciók java részét. Az élő előadásokkal egyidőben A Tánc Fesztiválja Facebook-oldalán, illetve az előadások másnapján 21.30-tól a Veszprém Televízió műsorában.

Idén a Hangvilla Multifunkcionális Közösségi Tér, a Veszprémi Petőfi Színház, az Agóra Veszprém Kulturális Központ és a Latinovits-Bujtor Játékszín ad otthont a Fesztiválnak.

 

Ezt már olvasta!?

Elismerések és kinevezések a nemzeti ünnep alkalmából

A szabadságharc 60. évfordulója alkalmából a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság vezetője elismeréseket adott át több munkatársának.

A nyári időszakban húsz-harminc százalékkal kevesebben adnak vért, mint máskor.

Február közepe óta mintegy 2000 szabadtéri tűzhöz riasztották a tűzoltókat

Ennek oka, hogy még nem zöldült ki a természet, száraz a növényzet, és elkezdődtek a kerti munkák.

A veszprémi Gotthy szombat este A Dalban

Csak egy perc címmel jelent meg az énekes vadiúj dala, amivel látható lesz szombaton A Dalban!

Június elején áll helyre a helyi járatos menetrend

Az első ajtós felszállás is visszatér. 

Bakony Média névjegykártya