Szigorodik az orvosi ügyeleti betegellátás

Írta:  8200 Veszprém szeptember 04 2020 Betűméret Betűméret csökkentése Betűméret növelése

A koronavírus második hullámának közeledése kapcsán szigorodik az eljárásrend az orvosi ügyeleti betegellátás területén. 

Az Országos Orvosi Ügyelet Nonprofit Kft. közleménye.


- Ügyeletes Kollégáinknak az orvosi ügyelet épületének ajtaját zárva kell tartania.

- Az ambuláns ellátásra jelentkező betegek részére tájékoztatótáblát helyeztünk ki, melyen az ápolói telefonszám került feltüntetésre. Kérjük, ezt a számot szíveskedjenek hívni, és ezen keresztül jelezzék panaszukat kollégáink részére.

- Amennyiben a panaszok alapján rendelői ellátás következik, egy COVID kérdőív kitöltését követően testhőmérséklet mérés történik.

- A felsorolt panaszok alapján az orvos dönt, hogy sürgős ellátási esetről van-e szó. Amennyiben valóban sürgős szükség miatt jelent meg a beteg az ügyeleten, az ellátás megtörténik. Amennyiben nem sürgős szükség miatt jelentkezett a lakos az ügyeleten, tanácsadást követően otthonába visszairányítják.

- Kérjük, hogy a váróhelyiségekben kihelyezett kézfertőtlenítő szert érkezéskor, illetve távozáskor is szíveskedjenek használni.

- Légúti panaszokkal és/vagy lázas beteg elsősorban telefonon keresztül keresse az ügyeletet a személyes megjelenés helyett.Légúti tünetekben szenvedő beteg ne használja a tömegközlekedést, hanem egyénileg autóval legyen kórházba szállítva kórházi ellátás indokoltsága esetén és viseljenek szájmaszkot, illetve szükség esetén mentővel történjen a szállítás.
 

 

Ezt már olvasta!?

Biztonságban induljon a fűtési szezon

A fűtési szezon elindulása előtt fontos felülvizsgáltatni a fűtőeszközöket és a kéményeket.

Több mint háromezren érettségiznek a megyében

Matematikából adnak számot tudásukról az érettségizők kedden.

Ezekre nagyon ügyeljünk fürdőzéskor

A nyári melegben aligha találni kellemesebb felüdülést a hűsítő hullámok között való fürdőzésénél.

Érzékenyebbek vagyunk mindenre, ami vérben és dacban született szabadságunkat fenyegeti

Az 1956-os forradalom és szabadságharc 62. évfordulója alkalmából rendeztek megemlékezést és koszorúzást a Megyeháza téren Brusznyai Árpád emlékműjénél kedd este.

Rászorulók kaptak füstérzékelőket

A fűtési szezon indulásával hangsúlyozottan fontos lett a szén-monoxid jelző berendezések mellett a füstérzékelők használata is.

Bakony Média névjegykártya