Folytatódik a TérZene sorozat Veszprémben

Írta:  8200 Veszprém szeptember 09 2020 Betűméret Betűméret csökkentése Betűméret növelése

Szeptember második hétvégéjétől péntek délutánonként újra ingyenes szabadtéri koncertek várják a járókelőket Veszprém belvárosában.

Első alkalommal szeptember 11-én pénteken 14.30-kor a Jazzformers ad koncertet Veszprémben a Posta előtti téren az országos TérZene elnevezésű koncertsorozat keretében a Filharmónia Magyarország szervezésében.

A TérZene programot 2019 október 1-én, a Zene Világnapján indította útjára az EMMI Kultúráért Felelős Államtitkársága a Nemzeti Komolyzenei Stratégia részeként, azzal a céllal, hogy Magyarország 5000 fő feletti települései rendszeres és ingyenes szabadtéri koncertekben részesülhessenek. A kezdeményezés célja, hogy minél több helyszínen csendüljön fel a klasszikus zene, a köztereken, parkokban legyenek ezek az alkalmak találkozási pontok, értékes, szórakoztató, ingyenes programok az egész család számára.

A Jazzformers kvartett 2015 végén alakult. Akkor egy baráti örömzenélésre trombitálta össze a csapatot Szalkay Dávid. Az együttes tagjai hétpróbás zenészek, akik számos más formációkban is zenéltek már együtt - Folkestra, Half Note City, Time Out Jazz, Dalabai Band - az elmúlt években. Az előadás olyan jól sikerült, hogy azóta egy formációt alkotva szórakoztatják az igényes és érthető jazz rajongóit a műfaj széles skáláján.

Ezt már olvasta!?

Különleges ellátást igénylő gyermekeken segítenek

1,5 millió tonna súlyú élelmiszeradománnyal érkezett Veszprémbe a Coop Segély kamionja. 

Módosította a parlament a munka törvénykönyvét

Megszavazta a parlament szerdán a munka törvénykönyvének módosítását, amely tartalmazza egyebek mellett a munkaidőbeosztás önkéntes megváltoztatásának és az önként vállalt túlmunkának a lehetőségét.

A pályakezdők elhelyezkedését segítik

A Veszprém a jövőd nevet viselő kezdeményezés keretében egyéni és csoportos kompetencia fejlesztésekkel és ösztöndíjjal is támogatnák pályakezdők elhelyezkedését. 

Idén 54 ezer forintba kerül a tanévkezdés az általános iskolában

A családok 55 százaléka az aktuális havi bevételeiből fedezi az iskolakezdés miatt felmerült kiadásokat.

Február közepe óta mintegy 2000 szabadtéri tűzhöz riasztották a tűzoltókat

Ennek oka, hogy még nem zöldült ki a természet, száraz a növényzet, és elkezdődtek a kerti munkák.

Bakony Média névjegykártya