Vadvirágos pikniket tartanak pénteken

Írta:  8200 Veszprém szeptember 17 2020 Betűméret Betűméret csökkentése Betűméret növelése

A klímatudatosságot és a zöldfelületi gyepgazdálkodást fókuszba helyező nagyszabású rendezvényt tartanak a Kálvin János parkban.

Veszprém Megyei Jogú Város Önkormányzata 19.985.000 Ft vissza nem térítendő Európai Uniós támogatást nyert el klímastratégia kidolgozására, valamint a klímatudatosságot erősítő szemléletformáló programok megvalósítására, amely projekt a VKSZ Zrt. aktív közreműködésével valósul meg.

A projekt időtartama alatt a megvalósítók Veszprém Megyei Jogú Város klímastratégiájával összhangban interaktív, tematikus szemléletformáló programokat szerveznek és bonyolítanak le.

A programsorozat érinti a fenntarthatóság szempontjából kiemelt területeket olyan akciók keretein belül, amelyek valamennyi korosztály számára választható alternatívákat kínálnak egy környezettudatosabb életszemlélet és életvitel kialakításában. A rendezvények között szerepel a zöldhulladék-gazdálkodás jegyében házi komposztálást népszerűsítő programsorozat, valamint ugyanezen céllal életre hívott információs táblakampány, amelynek keretein belül edukatív célú, figyelemfelkeltő táblák kerülnek kihelyezésre a veszprémi kertészetek bevonásával. A megvalósítók klímavédelmi ismeretterjesztő kiadványt indítanak útjára az alternatív zöldgazdálkodás jó gyakorlatait, külföldi példáit bemutatva, valamint a VKSZ Zrt. Haszkovó utcai ügyfélszolgálatán házi komposztálást demonstráló magas ágyás létesítésére is sor kerül.

A programsorozatu nyitányaként 2020. szeptember 18-án a Kálvin János parkban „Vadvirágos Piknik” címmel a klímatudatosságot és a zöldfelületi gyepgazdálkodást fókuszba helyező nagyszabású rendezvény kerül megszervezésre, amelyre szeretettel várunk mindenkit, aki szeretne elindulni egy környezettudatosabb életvitel irányába, de kevés információval bír ahhoz, hogy megtegye a kezdő lépéseket. "Hisszük, hogy a hulladékok sorsát elsősorban mi magunk határozzuk meg, tegyünk együtt felelősen a jövőért" - vélik a szervezők. 


 

Ezt már olvasta!?

Kisebb balesetek lassítják a közlekedést

Több kisebb baleset is történt a megye útjain kedd délelőtt, ami a havazás számlájára írható - közölte a katasztrófavédelem.

Egyre több az influenzaszerű megbetegedés

Az érintettek 23,9 százaléka gyerek, míg a betegek 9,9 százaléka 60 éven felüli.

A MÁV-START bővíti utazási szolgáltatásait a nyári főszezonban

Gyakoribb és gyorsabb utazást biztosítanak a balatoni vonalakon.

Kiemelt ellenőrzésre számíthatnak a termékbemutatón értékesítők

Januártól a fogyasztóvédelmi hatóság kiemelten ellenőrzi az árubemutatókon értékesítő cégeket.

55 balatoni strand újul meg az idén

344 beruházás, felújítás valósul meg az idén.

Bakony Média névjegykártya