Veszprémben is emelkedik a koronavírus örökítőanyaga a szennyvízben

Írta:  8200 Veszprém szeptember 23 2020 Betűméret Betűméret csökkentése Betűméret növelése

A szennyvízben kimutatható koncentrációnövekedés 4-10 nappal előzi meg a tünetes megbetegedések számának növekedését.

Leginkább Nyugat-Magyarországon emelkedik a szennyvízben a koronavírus örökítőanyaga a 38. heti vizsgálati adatok alapján - közölte a Nemzeti Népegészségügyi Központ. 

Szombathelyen, Zalaegerszegen, Veszprémben, Kaposváron, Szekszárdon, Pécsett, Békéscsabán és Egerben is növekedő tendenciát mutattak ki az új koronavírus örökítőanyagának mennyiségében.

A koronavírus vízzel, szennyvízzel eddigi vizsgálatok alapján nem fertőz, viszont a szennyvíz vizsgálatával lehetővé válik a vírus terjedésének nyomon követése nagyobb közösségekben, akár teljes településen. A nagy érzékenységű vizsgálat segítségével a járványhullám megugrása akár a nagyszámú klinikai tünetet mutató esetek megjelenése előtt előre jelezhető.

A szennyvízben kimutatható koncentrációnövekedés 4-10 nappal előzi meg a tünetes megbetegedések számának növekedését A Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) által végzett szennyvízvizsgálatok eredményei és a megnőtt pozitív esetszámok azt mutatják, hogy nagyon fontos továbbra is a fegyelmezettség, a beutazási korlátozások és az általános higiénés szabályok betartása. 

Ezt már olvasta!?

Az adventi koszorú első fénye felmelegíti a szívünk

Hagyomány, hogy minden évben a Szentháromság téren gyúlnak fel a város adventi fényei.

A kifogásolt termék egyszeri, vagy rövid időszakon keresztül történő fogyasztásától egészségártalom nem valószínűsíthető.

Díjazták a polgármesteri hivatal dolgozóját

Tolner Zsuzsannának, az Ügyfélszolgálati és Iktató Csoport ügyviteli alkalmazottjának a díjat Porga Gyula polgármester és Dr. Mohos Gábor jegyző adták át a napokban.

Pikniket tartottak a lezárt Szabadság hídon

Biciklisekkel telt meg a Szabadság híd hétfőn délután. 

Kedden eldől az idei nagypéntek sorsa

Kéthetes ülésbe kezd a magyar Országgyűlés.

Bakony Média névjegykártya