Újabb mérföldkőhöz érkezett az északi iparterület közlekedésfejlesztése

Írta:  8200 Veszprém október 14 2020 Betűméret Betűméret csökkentése Betűméret növelése

Befejezősdött a Kistó utca burkolatrekonstrukciója, melyet szerdán délelőtt adtak át hivatalosan. 

Újabb mérföldkőhöz érkezett Veszprém város „Északi iparterület közlekedésfejlesztése” című pályázata. A Henger utca komplett megújítása és a Kelet-nyugati közlekedési főtengely megépítése után a Kistó utca burkolatrekonstrukciója is befejeződött, mely közel 150 millió forintból újult meg a 3,354 milliárd összértékű beruházás keretében. A projekt európai uniós támogatás segítségével valósul meg, a vissza nem térítendő támogatás mértéke 3,2 milliárd Ft.

 

Brányi Mária alpolgármester a helyszínen kiemelte, a projekt célja, hogy jelentősen javítsák az iparterületen dolgozók munkába jutásának feltételeit. Ennek részeként tették lehetővé a Henger utca átjárhatóságát, amivel a Pápai utat és a Házgyári utat kötötték össze, elkészült a kelet-nyugati összekötő nyomvonal első üteme a Pápai út és a Kistó utca között, melynek utolsó összecsatlakozását a jövő év folyamán kivitelezik.

 

Most elkészült a Kistó utca burkolatrekonstrukciója. A projekt keretében a már megépült kelet-nyugati tengely Kistó utcai csomópontjától a volt Fórum üzletház behajtójáig megvalósult a burkolat megújítása, mintegy 1200 méteren. A burkolatrekonstrukcióval érintett útszakaszokon a régi útburkolat felső rétege elöregedett, elhasználódott, valamint az elmúlt évtizedben végzett foltszerű javítások miatt a felülete nem volt homogén, ami folyamatosan újabb burkolati hibákat generált. Ezen szakaszok folyamatos karbantartása, javítása nem volt gazdaságos, így az aszfalt kopóréteg teljes cseréje történt meg.

 

A projekt öt darab buszmegálló öböl átépítését is magában foglalta, az utóbbi évek gyakorlati tapasztalatai alapján bevált, nagy teherbírású bazaltbeton burkolattal.

Hamarosan befejeződnek a Pápai út fejlesztésének kivitelezési munkálatai. Ehhez kapcsolatban most hétvégén teljesen lezárják az útszakaszt aszfaltozás miatt. 

Hegedűs Barbara, a körzet önkorményzati képviselője örömét fejezte ki, hogy az elmúlt években a Dózsaváros több útszakasza teljesen megújult, ez az itt élők és az itt működő cégek mindennapi életét is megkönnyíti. 


  

Ezt már olvasta!?

Megfertőződött sportolók miatt az üzemeltető bezárja a veszprémi városi stadiont

Koronavírusos esetek miatt az üzemeltető bezárja a veszprémi városi stadiont - közölte a "VKSZ" Veszprémi Közüzemi Szolgáltató Zrt. kedden az MTI-vel.

Minden második ember élményt akar ajándékozni egy felmérés szerint

Az élményt ajándékozók aránya a 18-24 éves fiatalok körében a legnagyobb, eléri a 80 százalékot.

Sokan híresztelték, mégsem lesz ma kedvezményes a fagyizás

Senki ne keressen kedvezményes hűsítőt a fagyi napján Veszprémben.

Lőtéri menetrend szeptemberben

Több alkalommal is nemzetközi, éleslövészettel egybekötött harcászati foglalkozások zajlanak a lőtéren.

Kidöntött egy jelzőtáblát az ittas sofőr Veszprémben

A rendőrök elfogták a baleset helyszínét elhagyó 67 éves járművezetőt.

Bakony Média névjegykártya