Koszorúzás Veszprémben Kép: Veszprém Tv

Koszorúzás Veszprémben

Írta:  Veszprém Tv október 23 2020 Betűméret Betűméret csökkentése Betűméret növelése

A városvezetés döntése értelmében az 1956-os forradalom és szabadságharc 64. évfordulója alkalmából tervezett városi megemlékezések Veszprémben a járványos helyzet miatt elmaradtak.

A nemzeti ünnepen a tiszteletadás jegyében díszkivilágítást kapott a Brusznyai-emlékmű, ahova az elmúlt napokban már sokan jöttek emlékezni egyénileg vagy csoportokban, a szobor talapzatát már napközben koszorúk, virágok, mécsesek, kis papírzászlók borították.

Késő délután az 56-os hősök emléke előtt Porga Gyula polgármester és Ovádi Péter, a térség országgyűlési képviselője is fejet hajtott, Veszprém polgárai nevében közös koszorút helyeztek el a Brusznyai-emlékműnél - tudósított a Veszprém Tv. Veszprém polgármestere szerint 1956-ban a bátorság és állhatatosság tette „megint széppé” a magyar nevet, melyet október 23-a írt újra a világ fejében. Ez az, amiről nem feledkezhetünk meg, amiért köszönetet kell mondanunk a forradalom valamennyi résztvevőjének. A fővárostól a legkisebb településig, mindenütt. Így azoknak is, akik Veszprémben álltak a vártán.

Október 23-a, az 1956-os forradalom kitörésének napja 1990-ben került a nemzeti ünnepek sorába.

 

A Veszprém Tv ünnepi esemény összefoglalója itt megnézhető:

 

Ezt már olvasta!?

Az országos rajzpályázat megyei fordulójának eredményhirdetését a Veszprémi Állatkertben tartották.

Veszélyes termékbemutatók

A telefonos csalások és termékbemutatók alkalmával elkövetett bűncselekmények megelőzésére hívták fel a figyelmet a veszprémi rendőrök.

Nyugdíjas Egyetem indul Veszprémben

A Nyugdíjas Egyetem otthona minden esetben a Pannon Egyetem lesz, a részvétel ingyenes, de előzetes regisztrációhoz kötött.

Indul a nemzeti konzultáció

A kérdőívek a jövő hét második felétől érkeznek a postaládákba.

Egy komoly városnak illik, hogy legyen egy hozzá illő bora

Veszprém Város Bora 2019-ben a Varázslat fantázianévvel ellátott olaszrizling lett a csopaki Söptei pincészettől.

Bakony Média névjegykártya