Állatkerti fejlesztések Kép: Veszprém Tv

Állatkerti fejlesztések

Írta:  Veszprém Tv október 29 2020 Betűméret Betűméret csökkentése Betűméret növelése

3 év alatt 13 projektelem valósult meg két és fél milliárd forint összegben a Modern Városok Program keretében.

Lezárult a Veszprémi Állatkert történetének eddigi legnagyobb fejlesztéssorozata. 3 év alatt 13 projektelem valósult meg két és fél milliárd forint összegben a Modern Városok Program keretében - derült ki a Veszprém Tv tudósításából. 

A projektzárón a modern települések fejlesztéséért felelős kormánybiztos azt mondta: egy jól átgondolt, egymásra épülő fejlesztéssorozat zárul most le, amelyet az élmény és a komplexitás jellemez. A járványos helyzet ellenére is jó szezont zár a létesítmény, a látogatók száma az idei évben már meghaladta a 250 ezret.

Látvány kifutók épültek, új otthont kaptak a medvék és az oroszlánok, megújult a főbejárat, de az állatkert történetének legnagyobb fejlesztéssorozata keretében számos infrastruktúrális beruházás is készült. Török László igazgató elmondása szerint a Veszprémi Állatkertben található Magyarország egyik legkorszerűbb állatkerti állatorvosi rendelője, új, európai szintű karanténnal bővültek, a több mint 600 értékes állatkerti lakó reggelijét, ebédjét, vacsoráját előkészítő takrmánykonyhában állítják elő, illetve munkatársak munkakörülményeit is tudták javítani. 

Nagyon jól átgondolt, tudatosan felépített, egymásra épülő fejlesztéssorozatnak nevezte a beruházásokat a modern települések fejlesztéséért felelős kormánybiztos, Gyopáros Alpár, aki szerint élmény és komplexitás jellemzi a fejlesztéseket. 

Az állatkertben megvalósult fejlesztéscsomag fő célja az volt, hogy aki ideérkezik, évről évre a fejlődést lássa - fogalmazott Ovádi Péter, a térség országgyűlési képviselője. 

Porga Gyula polgármester szerint 2016 májusában olyan fejlesztéseket terjesztettek a miniszterelnök elé a Modern városok program keretében, melyekre szüksége van a városi közösségnek. 

Ezt már olvasta!?

Meghaladta az ezret a Babaváró hitelt igénylők száma Veszprém megyében

A Kormány által tavaly július 1-től meghirdetett Családvédelmi Akcióterv részeként igényelhető támogatást fiatal házaspárok kérhetik a bankfiókokban.

Leszállítják, akin nincs maszk

Leszállítják a maszk nélkül utazókat szeptember 15-től a Volánbusz és a MÁV-Start járműveiről - tájékoztatta a Volánbusz szerdán az MTI-t.

Érdemes rendszeresen kitisztítani a vízelvezető árkokat

Az elmúlt évek tapasztalataira alapozva elmondható, hogy az időjárási körülmények egyre szélsőségesebben és egyre erősebben jelentkeznek térségünkben. 

Átadták a Pro Urbe érdemérmeket

Az idei díjazottak élete a közösségépítésről szól.

A Királynék városának bora 2018-ban a Rózsakő

A felhívásra érkezett mintegy 150 nedűből 2018-ban is gondos szakmai válogatás után nevezte ki a Város bora címet viselő italt Martonosi Zsolt szakértő.

Bakony Média névjegykártya