Konferenciával a zenei szakma összefogásáért, újraindításáért

Írta:  8200 Veszprém október 29 2020 Betűméret Betűméret csökkentése Betűméret növelése

Kiútkeresés a koronavírus okozta zeneipari válságból, újratervezés és még erősebb összefogás a célja a VIII. Music Hungary Konferenciának Veszprémben.

A magyar zeneipar szinte összes meghatározó szereplőjét soraiban tudó Music Hungary Szövetség idei konferenciáját november 9-10-én Veszprémben tartja meg, ahol minden eddiginél fajsúlyosabb kérdésekre keresik a választ. Ez az év, bárhogy is nézzük a COVID éve: átszervezések, lemondások, gazdasági zátonyok, szigorítások, tiltások. Jó eséllyel fekete keretben szerepel majd a zenei szektor memoárjában.

"Az elmúlt években olyan dolgok felett keseregtünk a Music Hungary Konferenciákon, amilyen problémáknak ma nagyon örülnénk. Ebben az évben akkora szükség van a közös gondolkodásra, amekkorára sosem gondoltunk, hogy lesz. A zeneipar szereplői így egymást segítve, közösen próbálnak túlélni és beleszólni a saját sorsukba. Az idei konferencia is óhatatlanul erről, a túlélésről és saját sorsunk alakításáról fog szólni.” – mondta el Weyer Balázs, a Szövetség elnöke a szeptemberi sajtótájékoztatón.

Március óta folyamatosan kiutat keresve a korona vírus okozta, egyelőre beláthatatlan ideig tartó válságból a Szövetség a PricewaterhouseCoopers bevonásával hatástanulmányt készíttet a koncert- és fesztiváljegyárak áfakulcsának 5%-ra való csökkentéséről, melynek eredményét a Konferencián Szilágyi Dávid, a PwC vezető elemzője fogja ismertetni. Kiemelt vendég lesz Demeter Szilárd, a PIM elnöke és a magyar könnyűzene koordinálásért és társadalmasításáért felelős miniszteri biztos is, akivel Weyer Balázs beszélget majd az elkészült ötéves tervről, további szerepvállalásáról és jövőbeni lehetőségekről.

A meghívottak között lesz NeúsLopez a berlini InitiativeMusik-tól, illetve AveTölpt is a Music Estonia-tól, hogy külföldi példákat és gyakorlatokat megvizsgálva indulhasson el a szakmai párbeszéd. És bár az idei év, ahogy a Konferencia is, elsősorban a COVID-válság hatásairól fog szólni, nem feledkeznek meg a Veszprém-Balaton régió fenntarthatósági törekvéseiről és a fesztiválok zöldítéséről sem, melyhez szintén külföldi szakértőt is kérdeznek, Claire O’Neill az A GreenerFestival társalapító igazgatója, a GreenEvents&InnovationsConference szervezője is beszél majd egy panelen.

A Szövetség fontosnak tartja, hogy egy ilyen évben is összegyűljön a szakma, így a rendezvény továbbra is élőben, a járványügyi rendelkezéseket maradéktalanul betartva kerül megrendezésre a Hangvillában, Veszprémben, Európa 2023-as Kulturális Fővárosában.
 

Ezt már olvasta!?

Húsz éve kezdődött el az Utcazene Fesztivál

4 nap alatt, 11 helyszínen, több mint 100 koncert jellemezte az idei Utcazene Fesztivált.

Megújult a Szilágyi Keresztény Iskola

A beruházáshoz mintegy 400 millió forint támogatást a kormányzat, 100 milliót pedig a Veszprémi Főegyházmegye adott.

Elkészült a módosított Nemzeti Alaptanterv

A módosított Nat ötvözi a legmodernebb, legeredményesebb nemzetközi pedagógiai gyakorlatot a magyar oktatás hagyományaival és értékeivel, és erősíti a nemzeti identitást.

Látta ezt a 15 éves lányt?

A 15 éves lány balatonalmádi tartózkodási helyről tűnt el - közölte a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság.

Adománygyűjtőknek adták ki magukat

Öt személyt állítottak elő a veszprémi adventi vásárból - közölte a rendőrség.

Bakony Média névjegykártya