Együttműködési megállapodás született a Pannon Egyetem és a Pécsi Tudományegyetem között

Írta:  Pannon Egyetem október 29 2020 Betűméret Betűméret csökkentése Betűméret növelése

Az együttműködési megállapodást szerdán a Pannon Egyetem rektora, dr. Gelencsér András, valamint a Pécsi Tudományegyetem rektora, dr. Miseta Attila írta alá.

Veszprém Megyei Jogú Város és a balatoni régió sikeresen pályázott a 2023. évi Európa Kulturális Fővárosa címre. E pályázat előkészítéséhez és végrehajtásához jelentősen hozzájárul a Pannon Egyetem mint a régió fontos gazdasági, oktatási, kulturális szereplője. A Pécsi Tudományegyetem szintén fontos szerepet töltött be a pécsi EKF 2010 programban, így hasznos tapasztalatokkal rendelkezik a program megvalósításában. Minderre tekintettel, a sikeres Veszprém-Balaton 2023 EKF év érdekében állapodott meg a két egyetem.

„Veszprémben 2023-ban és remélhetőleg utána hosszú évekig kiemelt nemzetközi figyelem irányul majd a Pannon Egyetemre is, mint az Európa Kulturális Fővárosa programsorozat egyik zászlóshajójára. Fontos számunkra, hogy a 2010-ben hasonló szerepet betöltő Pécsi Tudományegyetem vezetői és munkatársai által szerzett tapasztalatokat, jó gyakorlatokat megismerjük, és a két egyetem kölcsönösen segítse egymást a Magyarország számára kiemelkedően fontos eseménysorozat sikeres lebonyolításában és az elért eredmények hosszútávon történő megőrzésében. A közös munkát már megkezdtük, a ma aláírt együttműködési megállapodás a két intézmény kapcsolatának elmélyítését szolgálja.” – mondta el dr. Gelencsér András, a Pannon Egyetem rektora.

„Mivel a Pécsi Tudományegyetem fontos szerepet töltött be a pécsi EKF 2010 programban, így hasznos tapasztalatokkal rendelkezik a program megvalósításában. Jelen megállapodással kifejezzük azt a közös szándékot, hogy mindazt a tudásanyagot és tapasztalatot, amelyet a pécsi kulturális évad során szereztünk, megosszuk egymással. Bízunk benne, hogy egy eredményes és sikeres évad elé nézünk 2023-ban.” – mondta el dr. Miseta Attila, a Pécsi Tudományegyetem rektora.

A két egyetem szoros együttműködésben tervezik a jövőbeli Európa Kulturális Fővárosa szervezési és kutatási munkálatait folytatni, valamint többek között kidolgozásra kerül a Pannon Egyetemmel közösen az Európa Kulturális Főváros program kutatási és egyéb eredményeit, dokumentumait tartalmazó kapcsolódó „Dokumentumtár” is.
 

Ezt már olvasta!?

Lezárják Magyarország határait, a rendezvényeket általánosan betiltják

Újabb drasztikus lépéseket vezet be a kormány a koronavírus elleni védelem jegyében.

Hatalmas lángok csaptak fel a belvárosban szerdán este

Kigyulladt egy használaton kívüli irodaház Veszprémben, a Budapesti úton szerdán késő este.

Meleg lesz az ünnep

33°C is lehet kedd délután. 

Már csak idén lehet az evát választani

Az egyszerűsített vállalkozói adó (eva) idén választható utoljára, december 20-ig, az adóhatósághoz történő bejelentéssel, azt követően az áttérésre már nem lesz lehetőség. 

Német rendszám, osztrák forgalmi, magyar sofőr

Egyedi azonosító jellel visszaélés bűntett elkövetése miatt indított nyomozást a Veszprémi Rendőrkapitányság egy helyi férfi ellen.

Bakony Média névjegykártya