Veszprém és Sepsiszentgyörgy kulturális együttműködési megállapodást kötött

Írta:  8200 Veszprém november 12 2020 Betűméret Betűméret csökkentése Betűméret növelése

Az egyezmény értelmében a városok intézményei közös, határokon átívelő programokat és művészeti aktivitásokat szervezhetnek.

A megállapodás apropója a két település testvérvárosi kapcsolatának harminc éves jubileuma,amely az európai kultúrák sokszínűségének megóvása és előmozdítása, valamint a magyarság közös kulturális identitásának megerősítése. Az egyezményt Porga Gyula Veszprém polgármestere, Dr. Navracsics Tibor az Európa Kulturális Fővárosa program kormánybiztosa, valamint Antal Árpád Sepsiszentgyörgy polgármestere és Hegedüs Csilla az RMDSZ kultúráért felelős ügyvezető alelnöke írta alá csütörtökön.

„Büszkék vagyunk rá, hogy testvérvárosi kapcsolatunk Sepsiszentgyörggyel nem csupán szimbolikus együttműködés. Az immáron 30 éven átívelő kötelék a Tamási Áron Színház és a Veszprémi Petőfi Színház együttműködésén alapul. Ez az együttműködés segítette elő, hogy kulturális intézményeink, turisztikai, ifjúsági szervezeteink és sport egyesületeink valós és közös értékeken alapuló kapcsolatot ápoljanak egymással.”-mondta Porga Gyula Veszprém polgármestere.

A csütörtökön, hibrid módon, online kapcsolat segítségével aláírt megállapodás a 2023-as évre vonatkozik és kiterjed minden az Európa Kulturális Fővárosa program által érintett hatásterületre. Az egyezmény értelmében a városok intézményei közös, határokon átívelő programokat és művészeti aktivitásokat szervezhetnek, melyek tovább gazdagíthatják a 2023-as év kulturális programjait és nemzetközi dimenzióit.

“Alapítása óta az Európa Kulturális Fővárosa program lényegi eleme, hogy a kultúra hídként kösse össze Európa városait, illetve közösségeit. Különös öröm, amikor ez két testvérváros már meglévő együttműködésének szorosabbá válását szolgálja. Az a célunk, hogy 2023-ban Veszprémmel együtt egy kicsit Sepsiszentgyörgy is Európa Kulturális Fővárosa lehessen.“-zárta a tájékoztatót Navracsics Tibor a program kormánybiztosa.
 

Ezt már olvasta!?

A diákok fele dolgozik a diákvállalkozások szövetsége szerint

A tagszervezetek diákjai az idei első nyolc hónapban 25 milliárd forint bevételt termeltek.

Alvás közben fosztotta ki áldozatát

A 33 éves, Veszprémben élő B. A. több alkalommal lopással is próbálkozott üzletekben.

A karbantartás az e-matrica értékesítési rendszerre nem terjed ki.

Száguldó motorost fogtak a rendőrök

Egy motoros a megengedett legnagyobb sebesség több mint kétszeresével száguldott a 8-as számú főút Veszprém megyei szakaszán.

Véget ért a szezonális viharjelzés a tavaknál

Jóval több vihart jeleztek idén az április 1. és október 31. között működő viharjelző rendszerek a Balatonnál, a Velencei-tónál és a Tisza-tónál, mint tavaly.

Bakony Média névjegykártya