Veszprémben is kifogásolt a levegő minősége

Írta:  MTI november 14 2020 Betűméret Betűméret csökkentése Betűméret növelése

Több településen ismét megnőtt a légszennyezettség a magas szállópor-tartalom miatt.

A Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) szombaton Szeged, Sajószentpéter és Putnok levegőjét egészségtelennek minősítette, ezen kívül hat településen - Miskolcon, Kazincbarcikán, Debrecenben, Szolnokon, Veszprémben és Pécsen - kifogásolt a levegőminőség.

A levegőhigiénés index rendszere négy kategóriát tartalmaz. Az első kategória az elfogadható, a második a kifogásolt, a harmadik az egészségtelen és a negyedik a veszélyes minősítés.

Az NNK korábban arra figyelmeztetett: rossz levegőminőség esetén a gyermekeknél, az időseknél, a krónikus légzőszervi, illetve a szív- és érrendszeri betegségben szenvedőknél, valamint a várandós kismamáknál enyhe légzőszervi tünetek, például köhögés, légúti irritáció jelentkezhetnek, illetve meglévő tüneteik súlyosbodhatnak.

Ezt már olvasta!?

A munkaerőhiány hajtja a béremelkedést

A KSH adatai szerint februárban a bruttó és a nettó átlagkereset 12,1 százalékkal volt magasabb, mint egy évvel korábban.

Hidegfront vonul át a hétvégén

Szombaton még 30°C, vasárnap azonban már csak 23°C várható - írja a VMeteo.hu.

Ötvenkét előadást tart a nyári szezonban a veszprémi Pannon Várszínház

Ötvenkét nyári előadást tart a veszprémi Pannon Várszínház idén, ami rekordot jelent a társulat életében - közölte a színház igazgatója kedden az MTI-vel.

Csúszik, de nem marad el a fesztiválszezon a régióban

Számos kulturális programot támogat, vagy hoz létre az Európa Kulturális Fővárosa program az idei nyár második felében, illetve az ősszel Veszprémben és a régióban.

Szabadtéren kezdi el a bérletes előadások pótlását a Veszprémi Petőfi Színház

A színház előtti téren kezdi el az elmaradt bérletes előadások pótlását a Veszprémi Petőfi Színház - jelentették be az első Petőfi BérletEST alkalmával a Kossuth utcán.

Bakony Média névjegykártya