Országos állatvédelmi mintaprogram jön létre Veszprémben

Írta:  8200 Veszprém november 14 2020 Betűméret Betűméret csökkentése Betűméret növelése

500 millió forintból jöhet létre az egész ország számára példaértékű állatmenhely Veszprémben.

Erről Ovádi Péter Nemzeti Állatvédelmi Program megújításáért és végrehajtásáért felelős miniszteri biztos beszélt a napokban a tervezett konpetencia központ helyén, az Észak-keleti útgyűrű mögötti zöld területen. Kiemelte, a helyi állatvédő szervezetek jelenleg is kiemelkedő munkát végeznek a megyeszékhelyen. Az új állatmenhelyhez kapcsolódva ivartalanítási program indul, felhívják a figyelmet a felelősségteljes állattartásra, amelyre a környék óvdáiból, iskoláiból is várják majd a fiatalokat.

Porga Gyula polgármester emlékeztetett, az önkormányzat és a civil szervezetek együttesen dolgoznak a kóbor állatok megmentéséért, az új mintaprojekt részeként azonban - az álletkerttel kiegészülve - közösen mutathatnak példát az egész ország számára. - Nem csak a kóbor állatok befogadásáról szól ez a hely, hanem az örökbeadást is segítjük, illetve már fiatal korban népszerűsítjük a felelősségteljes állattartást - emelte ki a polgármester.

 

Török László, a Veszprémi Állatkert igazgatója azt mondta, szeretné, ha minél több időt töltenének majd itt az emberek. Jelenleg a terület átminősítése van folyamatba, illetve elkezdődött a közös gondolkodás a menhely kivitelezésével kapcsolatban. Többek között egy tanterem is helyet kap a tervek szerint, kutyafuttatót alakítanak ki, kutyanevelési tanácsadások is zajlanak, de várják a lakosság ötleteit is, mit látnának még szívesen.

Várhatóan 2022-ben készülhet el országos mintaprogramként az új veszprémi állatmenhely, kompetecia központ.  

Ezt már olvasta!?

A tetejére borulva állt meg az autó

A 42 éves járművezetővel szemben alkoholtesztert alkalmaztak, amely pozitív értéket jelzett.

Lakásotthonból tűnt el a fiatal

A veszprémi rendőrök a lakosság segítségét kérik egy 17 éves fiú eltűnése ügyében.

Nemzetközi katonai együttműködést szolgáló gyakorlat a Bakonyban

Az 1300 katonával és 300 haditechnikai eszközzel zajló gyakorlat október 5-ig tart.

Forgalomkorlátozás a Bakonyban

A havazás miatt nem közlekedhetnek a 7,5 tonna össztömeg feletti járművek a Veszprém és Bakonyszentkirály közötti útszakaszon.

Legtöbbet tették Veszprémért

Pro Urben érdemérmek ünnepélyes átadásának adott helyet a városháza Kossuth-terme hétfőn délután.

Bakony Média névjegykártya