Megújul a bölcsőde Kép: Veszprém Tv

Megújul a bölcsőde

Írta:  Veszprém Tv november 17 2020 Betűméret Betűméret csökkentése Betűméret növelése

Elkezdődött a Módszertani Bölcsőde felújítása.

Az intézményt pályázati támogatással korszerűsítik: megújulnak a csoportszobák, a konyha, de folyosó is, a bejáratot pedig akadálymentesítik. Az épület tetejére napelemek kerülnek és az intézmény új fejlesztőjátékokat is kap. A Módszertani Bölcsődébe járó gyerekeket átmenetileg a Vackor bölcsiben helyezték el, a tervek szerint jövő tavasszal költözhetnek majd vissza a felújított épületbe - tudósított a Veszprém Tv.

A következő hónapokban teljesen megújul az intézmény. Burkolatot és radiátorokat cserélnek a csoportszobákban, ahol kell, új nyílászárókat építenek be, de szigetelést kap a tető és a honlokzat is. Megújul a főzőkönyha, a bejáratot pedig akadálymentesítik. - Szinte a szerkezeti szintig visszabontva kezdjük el az új igényeknek megfelelő átalakítást - hangsúlyozta Brányi Mária alpolgármester. 

Pályázati támogatással többszáz millió forintból újulhat meg a bölcsőde. Az önkormányzat részben a "Családbarát munkábajárás" pályázaton, illetve egy energetikai pályázaton jutott forráshoz. 

Az 1975-ben átadott bölcsőde már rég megérett az felújításra. A Módszertani Bölcsőde 120 kisgyermeket tud fogadni. A gyerekek és a gondozók a tervek szerint tavasszal vehetik majd birtokba a megújult bölcsődét. 

Ezt már olvasta!?

SMS-ben is kérhető az szja-bevallás tervezete

Nem kell a digitalizáció útjára lépnie annak, aki nem nyitott rá, így és megjaphatja az szja-tervezetet. 

Gizella életútjára emlékezünk

Átadták Veszprém legrangosabb elismerését, a Gizella-díjat.

Ha egyetért, nincs teendője

Aki egyetért a Nemzeti Adó- és Vámhivatal által elkészített adóbevallási tervezettel, annak nincs további teendője. 

Bűnmegelőzési foglalkozások középiskolásoknak

A Veszprém megyei rendőrök a párkapcsolati erőszak és az internetes zaklatás megelőzése érdekében tartottak bűnmegelőzési foglalkozásokat középiskolásoknak.

Nem mozog eleget a világ népességének több mint negyede

Ez 1,4 milliárd ember, és ez az adat 2001 óta csupán nagyon kicsit javult.

Bakony Média névjegykártya