Készül a télre a Közút Kép: Veszprém Tv

Készül a télre a Közút

Írta:  Veszprém Tv november 17 2020 Betűméret Betűméret csökkentése Betűméret növelése

A jogszabályi előírásoknak megfelelően november 10-től téli üzemmódra és 24 órás szolgálatra váltott a Magyar Közút Nonprofit Zrt. az ország teljes területén.

A megyebeli mérnökségek is átvizsgálták a teljes járműparkot, mindenütt megtörténtek a gépszemlék és betárolták a síkosságmentesítéshez szükséges sót és kalcium-klorid oldatot. Az üzemeltetési és fenntartási feladatokon felül, amíg az időjárás engedi, a társaság folytatja a lokális nagyfelületű útjavításokat is az ország útjain - derült ki a Veszprém Tv riportjából. 

A Magyar Közút arra kéri az autósokat, hogy különösen most, az őszi-téli hónapokban tájékozódjanak indulás előtt az aktuális forgalmi helyzetekről és útviszonyokról.

Útszóró sóból már több mint 8500 tonnát halmoztak fel, kalcium-klorid oldatból (amit főként ónos eső idején használnak) több mint 92 ezer liter van kezdőkészleten, illetve a hegyvidéki utakon használt érdesítő anyagból is közel 600 tonnányi ál rendelkezésre - mondta el Pécsi Norbert Sándor, a Magyar Közút Nonprofit Zrt kommunikációs osztályvezetője. Ha szükséges, ezeket a mennyiségeket folyamatosan tudják pótolni. 

Veszprém megyében 1640 kilométernyi állami kezelésű közút található, egy-egy mérnökség 300-400 km szakasz ellátását végzi. 

Amíg az időjárás engedi és a hőmérséklet tartósan 0°C felett marad, addig a társaság tudja folytatni a lokális, nagyfelületű útjavításokat is. 

Kérik az autósokat, hogy még a tartós fagyok beállta előtt cseréljék le nyári gumiabroncsukat a téli közlekedésre alkalmas, megfelelő minőségű és állapotú abroncsokra. 

Ezt már olvasta!?

A nemzetközi együttműködést gyakorolják a Brave Warrior 2020 hadgyakorlat során a Bakonyban

A hadgyakorlatban 1500 ember és 500 jármű, köztük gyalogsági harcjárművek, páncélozott szállító harcjárművek és harckocsik vesznek részt.

Folytonosság és céltudatosság a VEDAC-nál

Változatlan összetételben, egyhangú szavazás után folytathatja a megkezdett munkát a VEDAC elnöksége és Felügyelő Bizottsága.

Ünnepel a lakótelep

Haszkovó 20 Napok címmel sport és kulturális esemény zajlik Veszprémben a jövő hét végén.

Korábban kétórás polgári engedetlenségi akció és figyelmeztető sztrájk, majd egész napos országos pedagógussztrájk is lesz,

Bakony Média névjegykártya