Készülnek a télre Veszprémben Kép: VKSZ

Készülnek a télre Veszprémben

Írta:  8200 Veszprém november 20 2020 Betűméret Betűméret csökkentése Betűméret növelése

A síkosságmentesítő anyagok már a ládákban. 

Hétvégén érkeznek az első fagyok, amire ősz elejétől fogva készül a VKSZ Zrt, hogy a közlekedés a lehető legbiztonságosabb legyen a városban. Az útfelületeket városszerte oldott sóval, a meredek mellékutakat és a járdákat pedig bazaltzúzalék kiszórásával teszik járhatóvá. A ládák feltöltését már elvégezték és folyamatosan pótolják majd. A sószóró autók feltöltése és karbantartása is állandó feladatuk közé tartozik a téli szezonban - közölte a VKSZ Zrt. 

Az elmúlt évekhez hasonlóan idén is téli hóügyeleti rendszert állítanak fel, és végzik a főközlekedési utak, meredek mellékutcák és az egyéb mellékutcák síkosságmentesítését is.

A magántulajdonú ingatlanok előtti járdák takarítása az ingatlantulajdonosok, vagy az ingatlanüzemeltető feladata, mely munkákra a városi közlekedés egyöntetű biztonsága szempontjából szintén nagy szükség van.

Ezt már olvasta!?

Rendőrök jártak az iskolában

A biztonságos közlekedésre hívta fel a veszprémi Deák iskola elsős tanulóinak figyelmét a rendőrség.

Az ezer forintos bankjegyek több mint fele már kicserélődött

Az ezer forintos bankjegyeknek már több mint a fele újakra cserélődött március 1. óta, mióta az új bankjegyek forgalomba kerültek - közölte a Magyar Nemzeti Bank (MNB) honlapján csütörtökön.

Százéves a zeneiskola

Fennállásának 100. évfordulóját ünnepli a Csermák Antal Zeneiskola. A jubileumi hangverseny mellett több más programban is feltűnnek az egykori diákok.

Tízhektáron égett a füves terület

Mintegy tíz hektáron égett egy erdős, cserjés, bozótos, füves terület a nyolcas főút mellett, a litéri elágazás közelében, csütörtökön délután.

Elérheti a tüneteket okozó szintet a levegőben a mogyoró pollenjének koncentrációja.

Bakony Média névjegykártya