Tovább csökken a munkanélküliség

Írta:  8200 Veszprém március 02 2016 Betűméret Betűméret csökkentése Betűméret növelése

Összesen 482 millió forintból gazdaság- és foglalkoztatás-fejlesztési programot indítanak a Veszprémi járás területén.

Az érintett felek szerdán délután tartottak fórumot a városházán, ezt megelőzően a legfontosabb tudnivalókat sajtótájékoztató keretében ismertették.

Takács Szabolcs megyei kormánymegbízott emlékeztetett, a program legfontosabb célja a partnerségi együttműködés. Megteremtse a hidat a gazdasági élet különböző szereplői között, hogy egymásra találjanak a munkavállalók és az állásajánlattal rendelkező munkaadók. “A kormány célja a teljes foglalkoztatottság” - tette hozzá.

Porga Gyula, Veszprém polgármestere elmondta, a megyeszékhelyen mindössze 5 százalék körüli a munkanélküliség, épp ezért számos cég bővülésének gátja a munkaerőhiány. A magas foglalkoztatottság azonban több problémát is felvet - mutatott rá a város első embere. Ilyen a lakhatási nehézség, ami megoldódik a közeljövőben, ugyanis több beruházás is elkezdődött, illetve elő kell segíteni, hogy a munkavállalók és -keresők találkozzanak, amit képzésekkel, járulék-kedvezményekkel és egy információs központ működtetésével segít a program.

Elhangzott még, a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program keretében megvalósuló együttműködési projekthez kapcsolódva a tervezett két éves időszakban legalább 330 főt vonnak be a járás területéről és minimum 144 főnek adnak munkát. A fő célcsoport a hátrányos helyzetűek, az inaktívak, valamint a fiatal pályakezdők.
 

Ezt már olvasta!?

Esőember a színpadon

Sokaknak ismerős lehet a négy Oscar-díjas Esőember című film története, aminek színpadi adaptációját 2019. március 22-én, pénteken mutatják be a Veszprémi Petőfi Színházban.

Felfüggesztik a Népszabadság kiadását

A nyomtatott és az internetes kiadást is érinti a döntés. A kiadó Mediaworks a napokban vásárolta meg a Pannon Lapok Társaságát.

Tavaly 25 százalékkal nőtt a forgalomba állított új autók száma

96,5 ezer új autót helyeztek forgalomba Magyarországon 2016-ban.

Átadták a 8-as főút megújult várpalotai szakaszát

A mintegy 600 millió forint értékű beruházás során az inotai vasúti híd és a város Veszprém felőli határa között öt kilométeren végeztek burkolatmegújítást.

Közlekedési ellenőrzés Veszprém megyében

Elsősorban a passzív biztonsági eszközök használatát ellenőrizték a rendőrök.

Na-Bed