Tovább csökken a munkanélküliség

Írta:  8200 Veszprém március 02 2016 Betűméret Betűméret csökkentése Betűméret növelése

Összesen 482 millió forintból gazdaság- és foglalkoztatás-fejlesztési programot indítanak a Veszprémi járás területén.

Az érintett felek szerdán délután tartottak fórumot a városházán, ezt megelőzően a legfontosabb tudnivalókat sajtótájékoztató keretében ismertették.

Takács Szabolcs megyei kormánymegbízott emlékeztetett, a program legfontosabb célja a partnerségi együttműködés. Megteremtse a hidat a gazdasági élet különböző szereplői között, hogy egymásra találjanak a munkavállalók és az állásajánlattal rendelkező munkaadók. “A kormány célja a teljes foglalkoztatottság” - tette hozzá.

Porga Gyula, Veszprém polgármestere elmondta, a megyeszékhelyen mindössze 5 százalék körüli a munkanélküliség, épp ezért számos cég bővülésének gátja a munkaerőhiány. A magas foglalkoztatottság azonban több problémát is felvet - mutatott rá a város első embere. Ilyen a lakhatási nehézség, ami megoldódik a közeljövőben, ugyanis több beruházás is elkezdődött, illetve elő kell segíteni, hogy a munkavállalók és -keresők találkozzanak, amit képzésekkel, járulék-kedvezményekkel és egy információs központ működtetésével segít a program.

Elhangzott még, a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program keretében megvalósuló együttműködési projekthez kapcsolódva a tervezett két éves időszakban legalább 330 főt vonnak be a járás területéről és minimum 144 főnek adnak munkát. A fő célcsoport a hátrányos helyzetűek, az inaktívak, valamint a fiatal pályakezdők.
 

Ezt már olvasta!?

Emelkedik az üzemanyagok ára

A Mol Nyrt. bruttó 7 forinttal emeli a 95-ös benzin és bruttó 5 forinttal a gázolaj literenkénti nagykereskedelmi árát szerdán - értesült az MTI piaci forrásokból hétfőn.

Novembertől 100 ezer forinttal emelkedik az orvosok bére

Az ápolóké 12 százalékkal emelkedik.

Ön is lehet életmentő

Az egész országra kiterjedő „Hősképzést” indít az Országos Mentőszolgálat. 

A Veszprémi Szakképzési Centrum a „A szakképzési intézményrendszer átfogó fejlesztése” című felhívására benyújtott pályázatát 2018. január 19-én fogadták el. 

Rajtunk is múlhat egy beteg élete

Különleges és újszerű kampány indult a mentők közreműködésével. Pénteken a veszprémi Lovassy gimnáziumban mutatták be.

Na-Bed