Példát mutattak emberi méltóságból

Írta:  8200 Veszprém március 10 2016 Betűméret Betűméret csökkentése Betűméret növelése

Petőfi Sándor veszprémi látogatására emlékeztek szerdán délután a Megyeház téren.

Sok éves hagyomány, hogy Csikász Imre 1913-ban készített emléktáblája előtt összegyűlnek március első napjaiban, hogy Petőfi Sándor veszprémi tartózkodása apropóján idézzék fel a költő alakját, a szabadságharc éveit.

Némedi Lajos alpolgármester ünnepi gondolati közt emlékeztetett, 1848 az európai forradalmak éve volt, ez lehetőséget teremtett arra, hogy a magyarság egységesen álljon ki céljai, a reformeszmék és az alkotmányos berendezkedés mellett. “Büszkék lehetünk a nemzeti hősökre és mártírokra, akik életük vagy szabadságuk feláldozásával minden generáció számára példát mutatnak az emberi méltóság értékéről” - fogalmazott.

 

Az Eötvös Károly Megyei Könyvtár, a Magyar Irodalomtörténeti Társaság Veszprém megyei tagozata és a Veszprém Megyei Honismereti Egyesület megemlékezése koszorúzással zárult.

Az eseményen közreműködött Marosvölgyi Gergely, a TIT Váczi Mihály Irodalmi Színpad versmondója.
 

Ezt már olvasta!?

Nem lesz majális Veszprémben

Bármennyire is kutattunk olvasóink kérésére, nem találtunk hivatalos, május 1. alkalmából szervezett programot hétfőre a megyeszékhelyen.

Csökkent az üzemanyagok ára

A Mol Nyrt. bruttó 7 és bruttó 3 forinttal csökkentette a 95-ös benzin és a gázolaj literenkénti nagykereskedelmi árát szerdán.

Augusztusban dupla családi pótlékot folyósítanak

A szeptemberi családi pótlékot több mint egy héttel korábban folyósítják.

Még mindig nem túl hosszú időre, de mindig egy-egy napot hozzátéve az üdüléshez.

Június 12-ig lehet pályázni Magyarország logójának és szlogenjének megalkotására

A Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ) pályázatot hirdet Magyarország logójának és szlogenjének megalkotására, a pályázatokat június 12-ig lehet benyújtani - közölte az MTÜ a honlapján.

Na-Bed