Példát mutattak emberi méltóságból

Írta:  8200 Veszprém március 10 2016 Betűméret Betűméret csökkentése Betűméret növelése

Petőfi Sándor veszprémi látogatására emlékeztek szerdán délután a Megyeház téren.

Sok éves hagyomány, hogy Csikász Imre 1913-ban készített emléktáblája előtt összegyűlnek március első napjaiban, hogy Petőfi Sándor veszprémi tartózkodása apropóján idézzék fel a költő alakját, a szabadságharc éveit.

Némedi Lajos alpolgármester ünnepi gondolati közt emlékeztetett, 1848 az európai forradalmak éve volt, ez lehetőséget teremtett arra, hogy a magyarság egységesen álljon ki céljai, a reformeszmék és az alkotmányos berendezkedés mellett. “Büszkék lehetünk a nemzeti hősökre és mártírokra, akik életük vagy szabadságuk feláldozásával minden generáció számára példát mutatnak az emberi méltóság értékéről” - fogalmazott.

 

Az Eötvös Károly Megyei Könyvtár, a Magyar Irodalomtörténeti Társaság Veszprém megyei tagozata és a Veszprém Megyei Honismereti Egyesület megemlékezése koszorúzással zárult.

Az eseményen közreműködött Marosvölgyi Gergely, a TIT Váczi Mihály Irodalmi Színpad versmondója.
 

Ezt már olvasta!?

Csillogó szemű óvodások látogattak a veszprémi tűzoltólaktanyába

A veszprémi Örömhír Evangélikus Óvoda csemetéi tettek látogatást péntek délelőtt a veszprémi hivatásos tűzoltó-parancsnokságon.

Környezetszépítő munkák a temetőkben

Mintegy 3,5 millió forintot fordítottak a veszprémi temetők felújítására.

Ez nem egy végleges elismerés, hanem egy megelőlegezett bizalom

Ötödik alkalommal kereste Veszprém hőseit a Városi Nyilvánosságért Alapítvány.

Csökken az üzemanyagok ára

A Mol Nyrt. a 95-ös benzin literenkénti nagykereskedelmi árát 3 forinttal, a gázolajét 2 forinttal csökkenti szerdán - értesült piaci forrásokból az MTI hétfőn.

A kormány az egész ország területére kihirdeti a migrációs válsághelyzetet - jelentette be szerdán Budapesten Pintér Sándor belügyminiszter.

Na-Bed